Det förekommer cookies på ellinorlofgren.se. Genom att fortsätta läsa på ellinorlofgren.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:52 | mars 23, 2021

Har ekonomin förändrats sen vi fick barn?

Här om dagen fick jag en väldigt intressant fråga, nämligen: ”Om våra ekonomiska mål och förutsättningar har förändrats sedan vi fick barn?”. Och ABSOLUT har det blivit så! Dessutom har det hänt lite grejer i vårt liv (som vi inte ens har hunnit berätta för vänner) som har ändrat våra förutsättningar.Våra mål är nog desamma. Alltså att vi vill spara så mycket vi kan men fortfarande leva ett gott liv. Så vi började redan innan William kom att lägga undan sparpengar till honom. I och med att vi inte är gifta så har vi börjat med varsina placeringskonton för hans sparpengar, eftersom att barnbidraget ändå delas upp och att vi får in hälften var på våra konton.

Men i övrigt har vi alltid bara ett mål: att rusta upp vårt hus så vi kan bo och leva gött. Vi båda jobbar ju hemifrån och älskar vårt hem (är ju verkligen hemma-personer). Förhoppningsvis ökar det även värdet så att vi en dag kan köpa ett boende till eller framförallt hitta en tomt och bygga eget. I övrigt så tycker jag att man resonerar lite annorlunda med de sparpengarna man har? Typ att man hellre kanske väljer att lägga mindre pengar på sig själv för att vi som familj ska kunna nyttja pengarna tillsammans istället? Så hade jag tankar på dyra designgrejer så känns dom helt irrelevanta just nu. Men ah, det är väl dom målen som har ändrats.

Juste! Vi drömmer om att bo utomlands (tanken var Asien men det kan vi ju glömma) i höst. Beroende på corona så är tanken att bo i Spanien i 1-2 månader, och för det behövs ju en budget såklart. Jag hoppas hoppas hoppas så innerligt att det blir av.

Men förutsättningarna har som sagt ändrats… Jag har gått på 100% föräldrarledighet nu = ingen inkomst att hänga i granen… Min kille har sitt vanliga jobb kvar + startat ett bolag vid sidan om precis. Och det är ju inte heller gratis. Jag har pushat honom länge i det och har alltid sagt att ”om det här det här han vill, så kan vi sälja huset om det behövs” för att han ska få ihop allt ekonomiskt. Nu behöver vi inte det, men självklart förändrar det vår ekonomi också.

Och sen lägger vi (precis som under graviditeten) mycket mer pengar på hämtmat pga orkar inte laga. Samt att rätt mycket pengar går åt till bebisgrejer såklart. Något som våra plånböcker inte alls kände av för några månader sen ju hehe.


7 kommentarer7 kommentarer om “Har ekonomin förändrats sen vi fick barn?”

  Vilken intressant fråga och svar! En fråga på temat att trivas hemma. Vi fick barn för ett år sen (men ”problemet” var nog samma innan) och det är att vi liksom inte har någon mysig hemmakänsla hemma. Allt känns mest kaos. Tips på hur man får det mysigt hemma och håller ordning?! Jag orkar inte damma av inredningsprylar så sånt köper vi inte och då blir det så kalt hemma.. och nu fyllt av barnsaker hehe ser alltid så fint ut hos er så vore kul att höra dina tankar!

  Svara

  Blommor! Fråga efter blommor som tål att glömmas bort så blir det enkelt. Kuddar och filtar gör också stor skillnad ✨

  Svara

  Härligt med ett ekonomiinlägg! Mina föräldrar började spara till mig när jag föddes, något jag är evigt tacksam för. Har inga egna barn men lobbar järnet för att få alla att spara, om så bara pyttelite varje månad, haha. Litte goes a Long way, speciellt med tiden på sin sida. Deras sparande möjliggjorde mitt nu första lägenhetsköp och gav mig även en sund syn på ekonomi.

  Håller tummarna för det nya bolaget också, kul! Lycka till!

  Svara

  Hej Ellinor! Ska börja med att gratulera till tillskottet i familjen, han ser riktigt rund och go ut 🙂
  Tänkte fråga vart er soffa samt vasen är ifrån? Tacksam för återkoppling!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här