Det förekommer cookies på ellinorlofgren.se. Genom att fortsätta läsa på ellinorlofgren.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:31 | mars 22, 2021

Vår son ska heta…

Halli halloj på er allihopa! Nu är det äntligen satt – Sumos riktiga namn! För några veckor sedan skrev jag ju det här inlägget (klick!) om vilka två namn vi velade mellan och ”historiken” bakom namnen. Vi velade alltså då mellan William och Arthur.

Mjölkmustaschen<3 

Men ju längre tiden gick desto mer sköt vi Arthur åt sidan. Och under dagarna jag gick över tiden efter BF så låg vi och kollade på Husdrömmar. I ett avsnitt var det med en pojke som hette Bill, och han var en sån himla superstjärna att någon av oss tillslut kläckte ”Ska inte vi döpa Bumlingen till Bill bara?”. Sedan börjar man ju att laborera… ”Passar Bill med hans efternamn? Mellannamn? Vilken ordning ska namnen komma?” osv. Så skrattade vi åt att det passade ihop med Bruno. Bruno å Bill, vilket jädra radarpar?!

Sen så kom han ut, och jag tyckte verkligen att han såg ut som en Bill. Så vi kände på det i några dagar, Bill eller William alltså. Men William har ju en helt annan betydelse för oss, och jag har ju alltid sagt att min son ska heta William efter min storebror (läs här). Så plötsligt kändes Bill så impulsivt?! Även om vi älskar det?

Så efter någon vecka efter att han kom så bestämde vi oss bara…

Säg hej till vår älskade lilla William! <3

Min ena lillasyster Vanessa bor i USA, och när jag pratade med henne om namnen så berättade hon att Bill är ett smeknamn på William där? Jag hade absolut ingen aning om det? Will och Bill är ju likt – men William och Bill??? Hade ni en aning om det? 


20 kommentarer20 kommentarer om “Vår son ska heta…”

  Kul och grattis till att ni har hittat det rätta namnet på er son. Jag tänkte precis när jag läste att Bill är ju ett smeknamn för William 😊. Inte helt logiskt, som Bob på Robert och Jack på John 🤷🏻‍♀️

  Svara

  Haha VA! Hade ingen aning om dem heller?! Alltså kommer dessa ifrån USA?

  och tack!! <3

  Svara

  Haha ja när jag bodde i USA dejtade jag en kille ett tag som kallades för Billy. Riktiga namnet var William! Vilket jag ju tyckte var finare haha men han var döpt efter sin pappa som då kallades för Will och då blev han Bill/Billy.

  Svara

  Dejtade en Amerikan som var döpt till William men kallades Billy av alla. Tydligen finns det någon gaelic koppling till detta. Alltså detta är supervanligt gällande amerikaner med irländsk härkomst. Samma med t.ex. namnet James(blir alltid Jimmy) och Charles (Charlie eller Chuck)

  Svara

  William, så fint. Och extra fint då namnet kommer från din storebror, så betydelsefullt. Hade ingen aning om att Bill är smeknamn på William, men känns ju verkligen som menat då att er son ska heta William? Grattis till er som blivit föräldrar och tack för att du delar med dig 🙂

  Svara

  Så vacket namn 💕vår äldsta son heter William. Älskar det namnet 💕sedan har vi en son som heter Charlie oxå 💕nu på alla hjärtans dag fick vi en dotter som fick namnet Céline. Det tog fyra veckor innan vi bestämde oss. Namn är viktigt att det landar och känns rätt 💕hjärtligt grattis igen till er söta son 🙏🏻💕

  Svara

  Min morfar hette William och kallades för Bill hela tiden. Det tragiska var att det inte var på begravningen som jag fick reda på att han egentligen hette William. Iofs har han alltid varit moffa för mig, men exakt ALLA andra sa Bill. 🙂

  Svara

  Min partners pappa heter William men kallas Bill.. bor i skottland och dem är skottar 🙂

  Svara

  Fint namn! 💘 Ja, men håller med om att det kanske inte känns superlogiskt. Den kändaste Bill som egentligen heter William är väl Bill Clinton ☺️

  Svara

  Men åååh så gullig!! Ser verkligen ut som en liten William. Vet att det inte eftersöks, men här kommer en liten förklaring till varför William kan bli Bill: jo, det började på medeltiden då det bara fanns ett visst antal namn, så många i samma umgänge kunde ju heta samma – då började man med ”letter swapping”, alltså att byta ut en bokstav i smeknamnet, ex William–›Will–›Bill, Robert–›Rob–›Bob eller Margaret–›Meg–›Peg/Peggy.

  Fint att det verkligen var William och Bill ni valde mellan juu!! Så får han kanske kallas båda <3

  Svara

  Bill är smeknamn till William, känns som det var meningen på något sett. Vad fint! Min son heter också William 🙂

  Svara

  William är ett jättefint namn och nu blir man ju nyfiken på eventuella mellannamn! *Vinkar* till William!

  Svara

  Han är sååååå söööttttt!!!!! Grattis Ellinor! <3

  Svara

  Jag tänkte också ”men Bill är ju smeknamn på William” – meant to be!

  Svara

  Åhh, älskar namnet! Och du vet väl att Anna (som fotade dig) har en son som heter Bill? 😍

  Svara

  Stort grattis till er !🥰
  Ja stämmer bra att Bill är smeknamn på William! Innan jag hade läst klart trodde jag det var därför ni fastnade för Bill i och med kopplingen till William 😅

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här