Det förekommer cookies på ellinorlofgren.se. Genom att fortsätta läsa på ellinorlofgren.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:21 | januari 16, 2021

Gravid vecka 33 + 34

(När jag skriver det här så har jag precis gått in i vecka 35, så ingen blir förvirrad hehe)
GRAVIDVECKA: 33 + 34
Nu har vi passerat 84% utav hela graviditeten! 

BEBISENS STATUS:
Bumlingen har nu passerat 40cm och i slutet utav den här veckan kommer han att vara ca 45cm lång!!! Det är ju helt sinnessjukt. Dessutom har han fixerat sig. Mina revben åker på ordentliga smällar lite hela tiden och han är helt galen mellan 23-01 på natten och runt 06 (men lever rövare övrig tid också visserligen).

MIN KROPPS STATUS:
Jag börjar bli riktigt tung nu och det känns i kroppen att jag har gått upp en del i vikt. Det är ett känsligt ämne det här, men kom ihåg att jag var en tunn tjej innan, utan vidare muskler. Och det känns verkligen i rygg/knän/fötter osv haha, jag känner mig svag liksom. Därför rekommenderar jag prick alla kvinnor som planerar att bli gravida att: träna upp muskler innan! Jag går till min gravidmassör/naprapat varje vecka nu för att kunna ha ett liv utan smärtor. Jag har aldrig någonsin längtat så mycket efter att stärka upp kroppen med hjälp utav träning! Vad hääändz….

Annars då? Nu senaste har det blivit trööngt att få på sig ringarna på fingrarna, och jag får blodstopp i benen utav mina strumpor hahaha. Sammandragningarna har chillat ner sig, men så fort jag går utanför dörren så blir dem täta och gör ont. Därför håller jag mig mest inne hehe.

PSYKISK STATUS?
Jag har fått tillbaka så mycket energi!! Så den vågen RIDER JAG PÅ! Men för någon dag sedan kom det en dipp när jag hittade både bristningar på magen, åderbråck och celluliter (har haft innan men inte som nu såklart<3). Jag försökte verkligen att trycka bort dom tankarna, och de här märkena har förmodligen suttit där ett tag, bara att jag inte har sett dem. Jag observerar sällan min kropp med ett kritiskt öga. Och jag blev lite rädd för att jag plötsligt skulle hamna tillbaka i dom banorna. Men icke! För nu känns alltihopa så värdsligt och normalt. Jag bryr mig liksom inte? Vilket är så så skönt. 

CRAVINGS?
Choklad, semlor och San Pellegrino dryck med blodapelsinsmak.


STATUS PÅ INKÖP TILL BABY?
Vi är more or less helt färdiga! Det enda som saknas nu är:
– Vår cityvagn (blir en Stokke Xplory)
– En tavla som är på inramning
– Mörkläggningsgardiner
– Ersättningsmaskinen Baby Brezza som alla pratar så gott om!

ÄR DET NÅGOT NYTT SOM HAR HÄNT SEDAN SIST?
Vi har bokat in en profylaxkurs med en doula – det ska bli spännande att se om det gör mig mer trygg och säker inför förlossningen. Jag återkommer såklart på den punkten!


4 kommentarer4 kommentarer om “Gravid vecka 33 + 34”

  Jag har väldigt mycket svank och har funderat på hur tusan den ska kunna klara av en eventuell graviditet om några år. Så min kille som både är fysioterapeut och utbildad tränare säger (något skämtsamt) att det blir inga försök till att skaffa barn förrän min svank är redo för den framåtvikten. Istället ska jag få ett träningsschema med marginal till start för en planerad graviditet. 😉

  Brukar inte kommentera så vill passa på att säga att jag verkligen gillar din blogg! Så kul att den finns kvar med sån kvalité på inläggen när många andra lägger ner sina bloggar. Fortsätt med det du gör och lycka till med kommande utmaningar! Kram

  Svara

  Hahahah älskar kommentaren ifrån din kille <3 TACK snälla snälla snälla duuuuuuu <333333333333

  Svara

  Gick på profylaxkurs och kände mig mer än redo för förlossningen men nu i efterhand tror jag det hade varit bättre för mig att inte ha gått. Fokuserade mycket på att man skulle anda sig igenom värkarna vilket alla verkar prata om, men jag fick panik av att bara ligga still och låta värkarna ”ta över”. När jag däremot dansade in varje värk gick det kanon. Med detta vill jag bara säga att kurser är bra, men glöm inte att känna efter vad som funkar för dig. Inget är rätt eller fel 🙂

  Svara

  Tack fina <3 Nu har vi gjort del ett utav kursen och den fokuserar i princip ingenting på andningen <3 Det är en del av många i den kursen vi går iaf <3 men tack för tips <3

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här