Det förekommer cookies på ellinorlofgren.se. Genom att fortsätta läsa på ellinorlofgren.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

22:09 | december 2, 2020

23 utav mina senaste skärmdumpar

Hej alla goa å glada! Idag tänkte jag att vi skulle spana in en mapp i mobilen som ständigt får tillökning. Nämligen ”skärmdumpar”. De mesta är såklart barngrejer now a days, så det skonar jag er ifrån. Däremot tänkte jag visa en rad andra grejer som jag utav olika anledningar har skärmdumpat lately. Håll i er!

Först ut har vi den här screenshoten jag tog när jag gick in på en utav mina favoritkeramiker @Mariaform. Vi har en ljuslykta i form utav ett ljus (se här) som vi egentligen bara skulle ha på julen men som har stått framme hela året. Jag ville komplettera med två till hus i år, och då snubblade jag över de här kopparna som hon har gjort. Jag kan inte släppa hur GODA dom ser ut?! Det ser ju exakt ut som rinnande chokladsås nom nom nom.

Var såklart tvungen att spara ner den här bilden på hennes hund och skicka över till P också. Så himla lurvig å goo.

Tyvärr minns jag inte vems story jag printade denna ifrån! Ajjabajja. Skriv gärna om ni vet vems bilden är. Jag tyckte i alla fall att den här hallen kändes så varm. Vi har ju vita väggar i vår hall + svarta möbler + brunt golv. Kontrasterna blir så hårda. Men hallen är tyvärr prio sist på vår to-do-list. Men den dagen det är dags så tar jag gärna inspo härifrån.

@Dittesvanfeldt och David (grundarna utav Svanfeldts Coffee som producerar mitt ADHD-kaffe) tog en staycation på det här hotellet innan nya restriktionerna. Blev såå avundsjuk. Det ser magiskt ut.

Som ni vet håller vi ju på att göra om här hemma atm. Byggarbetarna kom idag och dem ska fixa till både barnrum och tv-rummet. Jag har varit på jakt efter en ullmatta länge (både för att kunna lägga in som nya heltäckningsmattor i alla sovrum) men också för att ha ute i tv-rummet. Så la @Gertrudetornvall upp den här bilden på sin story. Jag skulle vilja ha den vänstra i vitt. Får kolla in pris asap.

@elinwasshiljemark la upp en story och jag blev så inspirerad utav hennes mjukisset. Det såg såå skönt ut! MEN jag har ändå svårt att se att det kommer att sitta lika snyggt på mig 🙂

Här trillade man över en ASGOD lunch signerad @Foodjunkieblog. Jag har tyvärr inte recept på den men jag ska försöka att googla upp något.

Läste det här svaret i @Ameliesjobring story om hur man berättade för sin partner att man var gravid. Tyckte det här var så himla gulligt, och tänkte att det skulle vara ett perfekt sätt att berätta för P om jag blir gravid igen någon gång. Men nu får jag hitta på något annat eftersom att jag har delat det här haha! Men tips till alla er därute. Jag hade ju såå storlslagna planer för hur jag skulle berätta för P… Men så blev det ju änte riktigt hehe.

Jag kom över den här bilden och dog!! Det ser ju exakt ut som Brune. Jag hade mer än gärna gett cred till illustratören men tyvärr hittar jag inget namn. Alltså ååå<333

Jag hittade den här bilden tagen i vårt förra kök på Västmannagatan inne i stan. Och plötsligt fick jag extremt sug efter vårt sommarporslin. Kommer vi någonsin att äga ett sommarställe där alla mina tallrikar och skåla får göra sig rättvisa? I vårt moderna hus får dem inte riktigt den uppmärksamheten som dem förtjänar. Min kärlek till porslin är… Out of this world. Jag blir HELT SERIÖST tårögd när jag tänker på s-k-å-l-a-r nu.

Jag vet att ni är många som tjatar på mig om att starta ett bolag där jag importerar alt producerar eget porslin/keramik. Tro mig det är min största dröm. Jag skulle dö lycklig enda in i benmärgen om jag fick arbeta med det. Men det är oerhört kostsamt tillskillnad från om jag skulle driva en e-handel med kläder tex. Dem går lättare sönder på posten mm mm mm. Tanken var ju att jag och P skulle köra en babymoon till Italien nu under hösten. Och då tänkte jag faktiskt spana in lite olika tillverkare. Men så kom Corona and the rest is history. Det kommer i en annan tid i livet. Jag känner ingen stress.

Det här är mitt absoluta favoritkonto på Instagram tror jag? @mansbebisar. Män får såklart inte följa men alla ni andra! Kvinnor + ickebinära delar sina erfarenheter av att leva tillsammans med män. Jag får så ofta en klump i magen över hur mäns beteenden är så normaliserade, men hade ALDRIG accepterats om rollerna hade varit omvända. Ofta gapskrattar jag rakt ut också. Kontot är lättsam vardagsfeminism med andra ord.

Många inlägg den senaste tiden har handlat om hur lite män har ansträngt sig när deras kvinnor har fyllt år? Jag har helt seriöst blivit så ledsen och arg över den nonchalansen att jag har velat VRÅLA rakt ut. Att det generellt sätt ska vara så förbannat svårt för män att anstränga sig och visa omtanke. Sedan dök den här posten upp om julklappar, och jag ville bara säga att: kvinnor acceptera inte det här???? Varför ska du ge din kille presenter som är tillägnade honom men han ger saker ni båda nyttjar. In och följ kontot för en miljad ögonöppnare ca varje dag.

Min gamla handbollstjejkompis Rebecka åt middag med sin syster och la upp flera olika recept på Steam Buns (en utav mina favoriträtter). Var såklart tvungen att printa rakt av. Men snälla ser ni att brödet är FRITERAT på högerbilden?

Min älskade vän @Mliandrea har gjort om lite i sitt vardagsrum. Och hon skickade in ritningar till en stenfirma som tog fram ett stenbord till henne. Jag har gått i samma tankebanor sedan dess. Men vi får se om det blir ett i sten eller ett helsvart nättare.

Det här med fönsterstjärnor hörrni! Vi har inga eluttag vid fönstren så för att slippa sladdar har vi bara rullat ihop små ljusslingor på batteri. Supersmutt och mycket snyggare än att ha fula sladdar. Problemet har bara varit att batterierna tar slut efter ett par dygn, för då måste dem ju bytas ut. Och då har det varit krångligt med trasslet. Så såg jag att @Khouri.julia tipsade om världens bästa grej! Dessa ljusbollarna som man mycket enklare kan fästa i stjärnorna + byta batteri på. Köpa på Claes Ohlson.

Snälla om det är något jag hade en craving på i somras så var det snus, cigg å gin and tonic. Hahaha otroligt random verkligen då det dels: 1) inte är något jag brukar direkt. 2) är saker jag inte kunde konsumera iom graviditeten. Det kändes som ett HÅN att jag cravade det när andra gravida ville äta prinsesstårta typ. Såg den här storyn och kände ba: DU räcker nu! Mer GTs åt folket (extra gott med en skiva grapefrukt i).

Ett hus vi var på visning i för ett tag sedan som låg i rakt söderläge och med utsikt över vatten. Vi älskar funkisstilen men vårt hus kändes fortfarande 100% rätt. Det lyxiga med de få visningar vi har gått på de senaste åren är: att vi alltid blir extra förälskade i vårt hus när vi kommer hem igen <3


@claesdaleninteriors la upp den här bilden på en eldstad som han har ritat. Skrek inombords. Det är den vackraste eldstaden jag någonsin sett. Väldigt modern också. 10 av 10 Elli’s får den.
En följare skickade över den här bilden på en tweet jag skrev för några år sedan – som hon hade tatuerat in över revbenen. Helt sjukt mäktig känsla!! Det är andra eller tredje personen som tatuerat in något jag har sagt eller skrivit. Hahaha helt galet ju! Måste även säga att jag själv behövde en reminder om vänskaper, så det var bra att hon skickade över denna. Alltid när man går igenom stora/intensiva/roliga/tuffa perioder i livet (som min graviditet) så tycker jag att relationerna runt omkring en förändras. Vissa blir djupare, andra ytligare. Ja ni vet.

Jag och P har en delad mapp i mobilen med barngrejer vi är sugna på att köpa. Hittade det här pennfodralet och SKREK rakt ut utav skratt. P lider nämligen utav trypofobi. Dvs fobi för massa hål. Tyvärr har han smittat av sig med sina äckelkänslor på mig, så jag har också börjat tycka att sånt här är äckligt. Smsade över bilden på pennfodralet i alla fall och han svarade ”den kommer inte in i huset”. ”Åhfan” tänkte jag för mig själv.

@florawis övernattade i sin morbrors (tror jag?) hus och jag dog inombords. Betonggolv, vita tunna gardiner, svarta fönster som riktar allt fokus ut på träden. Som en levande tavla… Åh. Och vattnet. Herregud vad drömmigt att bo såhär nära vatten. Väldigt vackert hus som hennes morbror ritat (han är arkitekt).

Jag har tyvärr noll aning om vem som la upp denna bilden, men plötsligt kändes sänggavel så överskattat? Tycket generellt sätt att de flesta sänggavlar är fula ändå, så det här var riktigt snyggt (kanske kommer sänggaveln i gästrummet upp på Blocket imorgon hehe).

@kristin la upp den här bilden på Instagram och jag blev påmind om att plocka fram vår mjölkskummare. Så den har jag använt sedan dess. Nomnomnom vad kaffet blir mycket godare.

 

Jag la upp en bild på min lillebror på min story för ett tag sedan och ni gick loco ”ÄR DIN LILLEBROR GREEKAZO?!”. ”Greekazo who?” tänkte jag och googlade direkt. Men ja, dom var faktiskt väldigt väldigt lika varandra. Både utseendemässigt och stilmässigt. Så undrar ni över hur min lillebror ser ut så är svaret: såhär!


4 kommentarer4 kommentarer om “23 utav mina senaste skärmdumpar”

  Åh, underbara Villa Stömsfors på en av bilderna. Spenderade en hel helg på bröllop för vänner där i somras och det fick mig att längta tillbaka. Helt underbar miljö och fantastisk mat, rekommenderar starkt!

  Svara

  Omg juste så hette det!!!! Taaaack!!!! Får kika på det när Corona har lugnat ner sig :-)! Ååå

  Svara

  Jag försöker ändra det där. Min kille fick gardiner och gardinskenor i julklapp förra förra året(själv fick jag ett briljant armband) och förra året ett matbord i fölsis present. I år får han en dyson damsugare i present:)

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här