Det förekommer cookies på ellinorlofgren.se. Genom att fortsätta läsa på ellinorlofgren.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:04 | november 17, 2020

Kroppen fungerar annorlunda nu

Godmörra gänget! Hoppas allt är bra med er <3 Min vecka började idag (tisdag), för igårmorse skulle jag testa ut nya glasögon = hade migrän resten utav dagen sen.

Idag är ingen dålig dag att börja veckan med för idag är det SOL. Halleluja osv! Jag och Brunsan jublar för nu blir vår långprommis betydligt härligare än i pässeregn (som man säger i Gbg) som det har varit de senaste veckorna.

På tal om något helt annat. Jag kanske har nämt att jag vaknar varje natt numera? Innan har jag ju varit en sömntuta av rang. Eller såhär: jag somnar sent och vaknar sent. Och jag har en policy att aldrig gå upp innan 08:00, och aldrig känna dåligt samvete om jag sover längre än så! Galet enligt många – drömliv enligt mig! Detta är det största privilegiet i mitt jobb helt ärligt. I alla fall. De senaste veckorna har min sömn fallerat? Det tar ännu längre tid att somna än vanligt. Jag vaknar flera gånger per natt, mycket tidigare än vanligt samt att när jag väl vaknar på morgonen så är jag KLARVAKEN. Jag är absolut inte van vid att vakna 05? Haha så trist att läsa om sömn jag vet jag vet. Men! Hur kommer det sig att min kropp efter 25år har ändrat sömnrytm? Dessutom upplever min kille upplever samma sak. Dels tror jag att jag känner mycket inre oro och stress. Men FRAMFÖRALLT så tror jag att kroppen biologisk börjar vänja sig vid att det kommer ett litet kiddo som behöver min uppmärksamhet. Jag kan typ börja böla av tanken för att det är så himla fint ändå? Hur naturens gång fungerar? Man känner verkligen hur KROPPEN för varje månad gör sig mer och mer redo. Och då blir ju psyket det också. Väldigt fascinerande faktiskt!

Någon utav er som också började vakna under nätterna/tidiga morgnar när ni blev gravida? Skedde samma förändring med er partner?


14 kommentarer14 kommentarer om “Kroppen fungerar annorlunda nu”

  Jag är i v23 och har under en längre tid vaknat flera gånger i veckan mellan 02-05 ungefär, helt klarvaken… Men jag tror också otroligt mycket på att det är för att man ska förbereda sig inför det nya livet med bebis, så coolt

  Svara

  Exakt samma!! Haha ja det är ju irriiiiiiiiii när man ligger där i en timme och bara vrider sig. Men varje morgon när jag vaknar ”på riktigt” så tycker jag ändå att det är coolt haha!!

  Svara

  JAA! Har alltid sovit minst 10 timmar (21-08, 22-09 osv) men när jag var gravid men första bebisen började jag vakna kl 7 och var superpigg oavsett när jag la mig. Behövde inte alls de där 10 timmarna sömn längre. Men nu saknar man som lite hehe 🙃

  Svara

  HAhaha <3333 Kan tänka maj!!! Jag hade ju planerat att njuuuuuuuta av mina timmars sömn tills bebisen kom. Men icke 🙂 Cirkeln blev bruten tidigare hehe.

  Svara

  Vill inte sänka stämningen men under 2a trimestern var jag så morgonpigg..är i vecka 32 nu och kan säga att det har gått tillbaka till utgångsläget🤪🦦

  Svara

  Jag är gravid i v. 35 och fram tills typ förra veckan vaknade jag prick 05.03 VARJE morgon!! Så märkligt eftersom jag inte heller är en morgonmänniska i vanliga fall, men jag tror det handlar om att man tänker och drömmer mer och att kroppen försöker vänja sig!

  Svara

  Hahaha asså neeej när man vaknar då känner man ju ba ”fääään”. Ja absolut, det tror jag med. För när man vaknar så är jag verkligen klarvaken och tänker mer klara tankar än under dagen t o m hahaha<3

  Svara

  Jag går in i vecka 10 imorgon och sen två-tre veckor tillbaka har jag börjat vakna varje, alltså VARJE natt? Vaknar allt från kl 01 till kl 04 och tror att de är dags att gå upp?
  Dock är jag inte lika pigg på morgonen när klockan ringer, dock aldrig varit så de är inget nytt..
  Ska verkligen bli så kul att få följa din resa i detta, har följt dig sen waaay back. Sen din era på Twitter.

  Svara

  Jag har aldrig haft några problem med att sova, men i den ögonblick jag fick reda på att vi ska ha bebis började jag vakna mellan kl 02-05. Varje natt. Verkar som att jag behöver hela 9 månader för att anpassa mig haha!

  Svara

  Hej! Åh jag tycker det är intressant att läsa om sömn. Höra hur andra har det och vad som påverkar dem.
  En liten grej som jag tänkt på senaste åren när jag läst din blogg är att du ofta skriver utav istället för av. Utav är egentligen talspråk, kanske har du hört det förut men jag tänkte flika in och påminna iaf 🥰! Jag är inget grammatiskt geni men hoppas du uppskattar feedbacken ändå.

  Svara

  Hej fina!! hehe jag skriver massa ord som är talespråk. Vissa vet jag om är det, andra har jag ingen aning haha!! Men gillar att ha texten i bloggen såsom jag pratar. Det känns mycket mer personligt <3 Tack för input iaf <3

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här