Det förekommer cookies på ellinorlofgren.se. Genom att fortsätta läsa på ellinorlofgren.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

22:46 | november 10, 2020

7 saker mina branschkollegor inspirerat mig med denna veckan

Hellu fellas! Nu i coronatimes så måste jag försöka att hitta nya sätt att inspireras. Vanligtvis så får jag min inspo-dos när jag har möten eller events i veckorna, men nu när man sitter hemma på kammarn utan att träffa någon kollega eller dylikt så blir det svårare.

Något som jag i ett NÖTSKAL är att enbart göra något på känsla. Jag har svårt att göra någonting överhuvudtaget om jag inte känner mig inspirerad. Oavsett om det handlar om att svara på ETT mail eller att skriva en lista på olika ämnen att skriva om. De enda ämnena jag kommer på handlar om känslor jag känner just exakt NU inom ett visst område… Eh aah gissa vilket? Jo graviditet och förlossningar såklart eftersom att det är det enda som går att tänka på nu när man inte gör något annat.

Jag som ville skriva om allt annat i mitt liv under graviditeten och inte snöa in mig på den… Det har ju varit lätt? Nat. Saknar mina tabletter, i såna här lägen hade dem underlättat satan jobbmässigt ska ni veta. Jag hoppas inte att ni tycker att det är tråkigt att så mycket fokus hamnar på barn och tankar kring barnafödande osv. Men kanske hellre det än att varenda uppdatering handlar om Corona och min rädsla för att smittospridningen ska öka (ännu) mer? Nåväl.

Jag kom i alla fall på några saker som jag har inspirerarts utav so far den här veckan, men också förra, som jag måste dela med mig utav. Med fokus på vad mina branschkollegor sysslar med just nu. Jag saknar att träffa dem varje månad på luncher etc, men nu får jag nöja mig med energin dem ger mig digitalt. Nu kör vi:

Petra Tungårdens höstkollektion för Adoore.

Jag har gått och tråååånat efter de här klänningarna redan när Petra visade upp de första skisserna. Sedan har dem sålt slut gång på gång på gång. Men nu såg jag att dem bara ska göra en till refill – och då slog jag till på tre stycken (St Moritz, Verbier & Collar Knitted Dress). Just nu är dem det enda jag klär mig i! Petra är ett GENI när det kommer till siluett. Och att få en preggo woman att känna sig sexigare than ever ska hon ha världens största eloge för. Vill ni ro åt er ett ex? Skynda fynda innan dem säljs slut för gott. PS älskar att gå in på Adoores instagram och få inspo hur man kan klä sig snyggt these days. Tips tips.

Alexia Kafkaletos nytänkande samarbete med Wakakuu.

Något jag alltid kollar efter på Instagram är bra samarbeten! Och titt som tätt dyker det upp favoriter (alltså i utförandet för att influencern har tänkt utanför boxen). Jag älskar Alexias klädstil, så när hon la upp en video i samarbete med Wakakuu på Instagram blev jag så impad! För att… I redigeringen hade Alexia klippt in sig själv som åskådare OCH som modell för kläderna. Klicka här så får ni se hur snyggt resultatet blev! Good jobb hjärtat!

Lovisa Wallins bebisbilder på Instagram

Men snälla!!! Det är svårt att greppa vad jag går igenom just nu, och vad som komma skall. Varje dag pendlar man mellan ”Herregud hur ska jag kunna ta hand om en bebis?!” till ”Jag lääääängtar söööönder”. Och så fort jag känner minsta oro klickar jag mig in på Lovisas konto och bara myyyyyser åt hennes bebisbilder. Ni SER JU SJÄLVA. Man vill ju bara pussa sönder å samman Tintin på den här bilden<3

Gertrudes outfitbilder senaste tiden!

Alltså gomman va go du eeee. Jag har ju känt Gertrude i vadå? Mer än 6år? Och hon har _alltid_ haft en grym stil. Men hennes bilder på Instagram den senaste tiden har varit smashing på smashing på smashing. Jag har verkligen blivit så inspirerad! Outfit nr 1 som är helbrun gjorde mig så peppad på höstmode trots bäcksvart utomhus?! Samt att jag vill kopiera nr 3 med vit krage och svart stickad tröja direkt. Good job gumman<3


Michaela Fornis Baby Book som lanserades idag!

Imorse vaknade jag utav ett sms ifrån mormor ”sätt på TV4”. Sagt och gjort – där satt Michaela Forni i Nyhetsmorgonsoffan och pratade om sin nya bok ”My Baby Book”. Hon hade skickat hem ett ex till mig utav boken någon dag tidigare, och jag grät nästan av glädje för jag hade tänkt att köpa den själv innan hon ens sa att hon ville skicka över den<3 Nu har jag läst 70% av boken och den är asbra!! ”Must haves” listorna för vad man behöver är mer detaljerade och innehåller saker som många andra inte skriver om. Det är ju såklart askul att läsa om hur någon annan mådde osv i samma gravidvecka som en själv…

Men framförallt älskar jag listan hon har skrivit till alla partners därute och hur DEM kan förbereda sig inför förlossningen för att vara ett bra stöd. Utav ALLA böcker/appar/poddar jag har plöjt så är de tipsen ovärdeliga och inget som någon annan har nämnt. Hon beskriver det så lättsamt och precis så som jag vill att P ska agera. Ikväll ska han få läsa boken tänkte jag 🙂 Det är noll pekpinnar också vilket jag verkligen vill belysa. Många säger att dem inte ger några pekpinnar, men så kryllar det av dem i undertonen rakt igenom. Men inte i den här boken! SKÖNT säger jag.

Jag har alltid sett upp till Michela och blir uppriktigt imponerad över hur hon har lyckats få ihop den här boken med tanke på småbarn/heljobb osv.  Om ni inte har laddat ner hennes preggo app Baby Journey så gör det här. Jag hade gjort det och var asnöjd och plötsligt gick hon ut med att det var HENNES? Som sagt – otroligt impad utav Michaela<3


Louise och Linas Youtube-kanal

Okej okej okej! Jag har blivit BESATT utav dom här två kvinnorna<3 Dom är helt klart det MYSIGASTE som Youtube någonsin har skådat. Jag önskar så gärna att jag vore deras barn åh åh åh<3 Louise och Lina förtjänar att ha _minst_ 200 000 följare på YT pga så proffsiga men framförallt mysiga? Härliga? Positiva? Omtänksamma? Bjussiga? Trevliga? Osv i all oändlighet!  Jag önskar att jag vore lite mer som dom? Jag hoppas och tror att dem har gjort mig lite trevligare mot tex min kille heheh. Vet ni inte vilka dom här är så TA REDA PÅ DET NU för varenda dag längtar jag efter en ny uppdatering. Vääldigt uppskattat these days.

Stephanie Strauch blogg
Nyfunnen favorit på Instagram Stories och bloggy! Började följa när hon blev gravid med sina enäggstvillingar Malcom & Mauritz  och hon skrev en krönika om där hon kände total panik inför det. Jag ääälskar Stephanies sätt att uttrycka sig då hon skriver precis som man pratar. Vilket jag blir superinspirerad utav! Hon är rivig och sticker på många sätt ut när det kommer till att formulera sig i sociala medier. Hon gör sin grej helt enkelt vilket jag älskar och inspireras massooor utav.

Det Skaver Podcast – Elsas förlossningsberättelse

En utav mina favoritpoddar är Det Skaver Podcast. Den trivs av tre starka kvinnor med tydliga personligheter och viljor! Jag älskar att jag som lyssnare får bjudas in i deras vänskap och hur dem pratar med varandra. Dom bråkar, gråter och ger varandra tips om vartannat. Himla fint verkligen! Även om vi inte tycker lika i allt så älskar jag att folk har ÅSIKTER för det ger ju mig perspektiv på saker. Feminister är dem hela bunten och dem tar gärna ställning mot body shaming, rasism mm mm vilket såååklaaart uppskattas enormt.

MEN! Varför jag älskar deras podd extra mycket just nu är för att Elsa (kvinnan i mitten) precis har fött sitt första barn och ett avsnitt är tillägnat just det. Jag har ju oroat mig OTROLIGT mycket över Corona situationen och det var så skönt att höra någon berätta om sin upplevelse som skedde under just Corona. Blev väldigt lättad och mitt hjärta känns ca 10kg lättare efter det avsnittet.

Sanna Jörneviks preggo outfits

Men hallå! Jag älskar alla Sannas sociala medier och nu senast har jag fått en dille på hennes YT kanal + hennes serie på Vecka För Vecka med hennes kille Carl. Vi sågs på ett event för 1? 1,5? år sedan och då berättade hon om sin prestationsångest kring att starta en YT-kanal. Jag om någon förstår ju henne i prestationsångesten där, eftersom att ni har tjatat på mig i flera år utan att jag har tordats ta steget. Men!! Sanna gjorde det i alla fall och jag är sååå stolt över att hon vann över hjärnspökena! Det jag har inspirerats utav extra mycket lately är alla hennes preggo outfits som ni hittar på hennes Instagram. Den här looken med en basker vill jag kapa rakt av!

Andra grejer som har gjort avtryck på mig på ett positivt sätt är:

– Benjamin Ingrossos låtar i Så Mycket Bättre. Helv vad bra han är!
– Biancas ärliga och öppna beslut om att göra en about. Så så viktigt att sånt delas!
– Margaux son Arnold på YT. Är fullständigt kär i honom.
– Melina Criborns förlossning på YT. Önskar att min förlossning blir så?! 


3 kommentarer3 kommentarer om “7 saker mina branschkollegor inspirerat mig med denna veckan”

  Hur tänker du kring att många av de nämnda influencers ovan exponerar sina barn? Och hur är din tanke kring att visa upp ert barn sedan?

  Jag kan själv tycka att många idag inte alls tänker på sina barn integritet i långa loppet

  Svara

  Hej Ellinor,
  Jag beundrar verkligen din känsla för stil. Du är så klassiskt välklädd. I det mesta känns det som att jag skulle vilja ha samma klädstil som du.
  Jag undrar om du skulle kunna skriva ett inlägg med bilder på hur du tänker när du köper kläder med också när du faktiskt klär på dig. Följer du en färgkod? Vilka färger undviker du? Hur tänker du med färg när du klär dig? Vad väljer du för passform etc? Speciellt nu under graviditeten, har du köpt mycket nya kläder?
  Jag förstår att det är detaljerade frågor, och kanske jättetråkigt för dig. Men, som sagt, jag tycker verkligen att du klär dig snygg och jag vill ju inte bli en kopia men att få höra vad du tänker om klädsel och stil skulle vara intressant 🙂
  mvh, S

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här