Det förekommer cookies på ellinorlofgren.se. Genom att fortsätta läsa på ellinorlofgren.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:15 | oktober 7, 2020

Vilken vecka är jag i? Vilket kön har bebisen? Hur fick vi reda på att jag är gravid? Svarar på era vanligaste frågor

Håll i er nu alla gömmor å göbbar!! För finally har jag fått tummen ur rövaa å tänkte svara på alla era frågor. Eller ja inte alla, men de 8 vanligaste jag har fått de senaste dygnet. Vissa frågor kräver helt egna inlägg, tex min syn på förlossningen nu under corona? Om/varför vi gjort NIPT-test eller ej? Varför vi vill ta reda på kön? Hur mina tankar har gått kring att skaffa barn med en snubbe since min egen far har varit ett rötägg osv. Så allt sånt får vi ta mer under tidens gång tänker jag <3


Fråga 1: Vilken vecka är du i?
Svar: Jag går in i v21 den här veckan!! Dvs jag har gått mer än HALVVÄGS!!

Fråga 2: Hur märkte du att du var gravid? Vilken vecka var du i då?
Svar: Jag började bli sjukt andfådd och inte speciellt sugen på alkohol. Men det var inget jag tänkte på då. Utan vi åt middag med ett kompispar som berättade att dem väntade barn på tisdagen. På onsdagen åt vi middag med några andra vänner och påvägen dit ringde en tjejkompis och berättade att dem hade fått ett missfall. DÅ, i taxin hem började jag att tänka… ”Vänta lite nu här, när hade jag min mens senast?”.

Det var efter denna pastamiddagen i Vasastan som jag började undra när jag själv hade mens senast (1a juli).

… Jag gick då in i min app och insåg att mensen var över 2v sen… Vågade dock inte få för höga förhoppningar utan den har alltid varit oregelbunden. Men jag berättade för P i alla fall och vi båda konstaterade i taxin påväg hem att jag nog behövde göra ett gravtest dagen därpå…

Fråga 3: När har ni BF (beräknad födsel?)

Svar: Vi hade den 23e februari men nu verkar det som att BF är den 25e istället. Verkar vara många utav er som är +-0 1 månad?! Är inställd på att gå över 2v thooo men samtidigt känns det som att ungen kommer att komma i feb i alla fall.

Fun fact: Det här är efter jag hade plussat var vi på 40års fest med halva vår umgängeskrets. Fy satan vad nervös jag var över att någon skulle märka. Fick frågan rakt ut utav en bekant när jag och P var sugna på kids. Jag ba ”Eeeh eeeh jag är ung du vet, så det är ingen stress” (min ständiga ursäkt senaste åren när jag har fått frågan).

Typ 20min innan denna bilden togs hade vi berättat för Ebba (som sitter bredvid mig på bilden) och hennes man Erik. Dom försökte med alla medel dom kunde få mig att ta en taxi hem istället för att köra bil… Dem är två utav våra absolut närmsta, så då berättade vi bara <3 Ebba började gråta <3 Och resten utav kvällen försedde hon mig med alkoholfritt i smyg.

Fråga 4: När började ni att berätta för familj/vänner mm?

Svar: Från och med samma dag vi själva fick reda på det! Det var ju mitt i sommaren och vi hade planer inbokade med familj och vänner varje dag i en månad framöver. Iom att vi inte tog/tar något för givet så sa vi dock att det fortfarande var tidigt… Och vi ville bara berätta för dom som vi kunde tänka oss att berätta om ett missfall för. I och med semestertider så blev det utdraget med vissa närstående, men det var viktigt för oss att berätta det face to face<3

Fråga 5: Kommer ni att ta reda på kön?
Svar: Jaa! Vi har redan gjort det faktiskt hehe. P fick dock inte vara med under ultraljudet pga Corona. Elin min bästis ville ha en gender reveal med våra närmsta meeeen jag och P är ju inte riktigt dom som gillar den typen av attention. Jag hatar även ”gulligull” med blått/rosa osv såååå bara vi och våra närmsta vet kön so far.


En vecka efter att jag plussade på stickan och vi var med vänner och familj nere i Skåne<3 Var alltså i v8 här.

Fråga 6: Hur reagerade du när du plussade på stickan?

Svar: Jag lyckades (bästa jaaag) fånga detta på film!!!! Men jag blev så så sååå chockad. Kände ba ”är det nu jag går igenom det där ögonblicket jag kommer att komma ihåg för resten utav mitt liv?!”… ”Åh herregud är jag verkligen redo för detta”… Sedan stod det 3v + på stickan. Men såhär i efterhand var jag redan i v 7 då. Blev asglad men fattade inte att det var på riktigt och började tveka på om jag skulle bli en bra mamma, bra på att ta hand om ett barn osv…

1,5v efter att jag plussade så började jag redan bli rätt svullen om magen på kvällarna (åt som en HÄST så not that  wierd). Detta var i slutet på v 8 i badrummet nere i Skåne.

Fråga 7: Ska du bli en mamma influencer nu?
Svar: Nu när jag har hållit graviditeten hemlig 50% av tiden så har jag till en början massor att ta igen!!! Har så mycket frågor!!! I och med Corona så är jag mycket hemma också, samt att jag har gått ner till att jobba väldigt väldigt lite (hade jag haft ett vanlig jobb hade jag sjukskrivit mig long time ago pga gravidsymptomen). Så atm är ju graviditeter/förlossningar/barn det enda jag tänker på haha. Men planen på sikt är att vårt barn kommer vara en del utav mina sociala medier, men mina sociala medier kommer absolut inte bara handla om vårt barn. Tänk er lite som Lovisa Wallin gör typ? Eller Petra Tungården? Älskar deras upplägg.

v 14 ca. Ville ta en ”i nuet bild” på hur vår vardag såg ut innan bebis. Sa till  P ”tänk att vi kommer kolla på den här bilden och tänka ”Herregud vad sjukt att det fanns ett liv innan det låg en baby där emellan”. Så skrattade vi båda två. 

Fråga 8: Hur mådde du första veckorna? Hur mår du nu?
Har tyvärr inte antecknat någonstans (i och med att jag inte skrev om det på bloggy) så jag minns faktiskt inte riktigt allt. Jag mådde bra, men hade ett ordentligt morgonillamående/när jag åkte bild, migränattacker utan dess like (dem fick mig att vilja hoppa från en balkong) samt foglossning från helv redan i vecka 9… Annars mådde jag prima. Ingen oro eller extrem trötthet som många beskriver. Nu mår jag okej! Lider fortfarande utav samma problem tho fast har inga attacker med migränen eller. Besökte dock världens bästa massör för gravida som hade stenkoll på hur kvinnokroppen funkar. Ska gå dit regelbundet nu under hela graviditeten och helst efteråt också. Planerar att ge henne alla mina besparingar. Det tycker jag ni ska göra också! Detta är noll spons, har betalat fullpris som alla andra osv. Är bara så otroligt nöjd med CamillaHealth And Evidence i Gustavsberg.

Hoppas ni är nöjda med svaren mina fina! Jag försökte svara så utförligt jag kan! Jag har inga som helst problem med att vara personlig. Dock känns vissa grejer kring min graviditet väldigt privata… Generellt sätt så tycker jag att många tar för givet att man ska dela med sig om allt allt allt. Fick frågan om jag kommer att filma hela min förlossning och lägga ut på youtube tex, och det kommer absolut inte att ske haha. Älskar dock att se såna men det är inte min grej tror jag. Filma för mig själv känns dock som ett måste!


23 kommentarer23 kommentarer om “Vilken vecka är jag i? Vilket kön har bebisen? Hur fick vi reda på att jag är gravid? Svarar på era vanligaste frågor”

  Man undrar ifall ni har lurat på namn till bebisen? Det känns så roligt för man har inte kunnat undgå att förstå att du har längtat efter en liten bebis,så grattis än en gång till er alla!

  Svara

  Iiih såg dig i Båstad med jobbet förra månaden, vi är i samma vecka också juuu, kul! 🥰❤️

  Svara

  Ååå jag är så glad för er skull, blir alldeles varm i kroppen av att läsa detta! Grattis, du kommer bli en fantastisk mamma ❤️

  Svara

  Så himla kul det ska bli att följa detta! Om det inte är en för personlig fråga så undrar jag om bebisen var planerad? Tänker på inläggen du skrivit tidigare om att du haft en sådan barnlängtan (men samtidigt tänkt att det är hormonellt vid ägglossning eller vad man ska säga). Stor kram till dig och grattis!

  Svara

  Stort grattis!! Så himla roligt att läsa om dina svar. Även vi är i samma vecka (bf 21 feb). Lycka till med allt ❤

  Svara

  Grattis! Ska bli så roligt att följa dig😍Jag är gravid i vecka 7 och känner typ inga symptom. När började du känna symptom och må illa?🥰

  Svara

  Åh stort grattis! Och vad roligt, jag är också i vecka 21 🤗

  Svara

  Men jag dööööör, är så extremt taggad på att få se dig & P med en bebis🥺 du kommer bli en toppen mamma!! <3 upplägget med sociala medier som du pratar om låter perfekt för dig! Grattis tusen gånger om!!

  Svara

  Grattis till er! 😍 har sen ganska länge sett att du följer instamorskan så har haft mina aningar! Tipsa gärna om henne till dina följare. Det kontot hjälpte mig mkt i min graviditet och nu efter också 🥰 kram

  Svara

  Jag blir så genuint glad för er skull och pirrig i kroppen när jag läser det här inlägget (vilket är konstigt eftersom jag inte känner dig/er). Brukar aldrig bli berörd överhuvdtaget av någon bloggares inlägg eller graviditeter vilket känns som att det är typ det enda man läser nu (?!) Eller ens kommentera, det händer aldrig att jag tar mig tiden. Men största grattis till er, ljuvligt!

  Så jävla svårt dock att sitta här, 30 år gammal, och precis breakat med världens bästa kille som hade gjort allt för att vara pappan till mitt barn men hela jag bara känner nej, trots att han på pappret är helt perfekt för just det. Jag vill känna i hela min kropp att det är så självklart att DU ÄR PAPPAN TILL MITT BARN, men har inte känt den än trots fin kille efter fin kille.. Ska jag nöja mig med att det känns bra och att jag fattar att han kommer bli en magisk pappa/man eller ska jag faktiskt hålla ut och fortsätta tro att mannen i mitt liv kommer dyka upp och att alla frågetecken eller tvivel då försvinner?

  Förlåt för en kanske helt icke-relevant fråga i ett så fint inlägg, men vill ändå höra dina (dina läsares) tankar kring detta.

  Än en gång, största grattis till er!

  Svara

  SÅ glad för er!!! Och älskar dina inlägg. Världens bästa blogg och snart kommer du blir världens bästa mamma. Kram!!!

  Svara

  Stort grattis! Vi har BF samma dag 🙂 Tack för tips på gravidmassage – är i stort behov av det! Jag bor ute i Saltis, så lite nyfiken på vilket BB ni planerar att välja? SÖS för att det är närmst? Svårt det där tycker jag..

  Svara

  Hej!
  Jag är i vecka 20 så ganska nära:) det hade varit så spännande att höra vad för namn du har på namnlistan!

  Svara

  Hej! Först och främst vill jag säga stoooort stort grattis!!
  Kanske en konstig fråga men har du någon gång under graviditeten haft någon blödning? Jag vet att det är vanligt i början och så men nästan inte ofarligt alls. Jag har själv gått igenom ett missfall i tidig vecka men plussade idag!!! Så man har ju lite ont i magen över rädslan att detta ska hända igen. Man googlar loss och läser andras historier om denna lilla rosa blödning är något att fundera över. Förstår om du inte vill svara på detta. Men testade att fråga ändå!

  Svara

  Hej L!

  Såg din kommentar och kände mig dragen till att svara. Jag är gravid i vecka 18, första graviditeten, och vill börja med att säga att både jag och bebis mår bra!

  Jag har haft två stora blödningar (+ blod vid toabesök vid något tillfälle nästan varje vecka) och allt är normalt enligt min BM. På ultraljud såg hon att min moderkaka ligger lågt som ofta kan resultera i helt normala blödningar, ingenting som påverkar bebisen.

  Jag ringde 1177 när det skedde och kände mig hörd och tagen på allvar, blev kopplad till SÖS och fick prata med BM där. Även om jag var i stor chock kände jag att jag fick den hjälp jag behövde. Våga fråga och söka hjälp om du är orolig!

  Jag läste någonstans att har man inte ont i magen så är det oftast ingen fara, det har jag burit med mig och det har lugnat mig vid många tillfällen. Efter det så slutade jag googla och lyssna på kroppen istället 🙂

  Önskar dig all lycka till i din graviditet, jag hejar på dig och din bebis. Stor kram <3

  Svara

  Hurra, stooort grattis till er! Jag är också gravid med vår första bebis, BF 16 mars! Kul att följa er resa, jag önskar er all lycka och välgång. Stor kram!

  Svara

  Grattis!! Hade själv BF 28 feb men fick ett MA som upptäcktes i vecka 11. Första graviditeten så det var lite otur, var helt klart det värsta jag varit med om pga gjorde så sinnesjukt ont att få ut allt 🙁 Men är redan gravid igen nu i vecka 5 så hoppas det går hela vägen denna gången.

  Hur länge körde ni på utan skydd? Tills du blev gravid nu?? 😀

  Svara

  Stort grattis!! Måste fråga var din mysiga beige kofta kommer ifrån? Den du har på bilden i badrummet. 😍

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här