Det förekommer cookies på ellinorlofgren.se. Genom att fortsätta läsa på ellinorlofgren.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:07 | maj 27, 2020

Årets varmaste dag – Saltsjöbaden


Hallå kompisar! Hoppas allt är bra med er<3 Med mig är det töppen! Igår var ju Stockholms varmaste dag hittills på året (FINALLY) och termometern visade mellan 20-22grader hela dagen. När jag och P försöker att träffa kompisar nowadays så försöker vi alltid att träffas utomhus. Samt att vi har lovat oss själva att göra mer saker i vardagarna och inte bara leva för helgen. Ni vet, äta måndagslunchen som en picknick vid stranden, åka båt, lyxa till det med extra god mat osv. Det gör ju faktiskt betydligt mycket roligare att leva – trots små medel. I alla fall, nu backar vi bandet till gårdagen klockan 14. ..

För då kom Storken, Felicia och lilla Amelia ut till oss för fika. Felicia är här uteifrån Nacka och har väl lärt oss allt vi vet om området skulle jag säga haha. Vi hängde en del när vi alla bodde inne i stan också, men det har blivit betydligt mer sedan dem köpte en tomt härute och började bygga hus (ni kommer dö när ni får se det färdiga resultatet hajdooo).

Nomnomnom. Mormors banankaka, Lindebergs Cafés bullar, gifflar och mina hemmagjorda browniekakor. Det är så gött för Fellan är också ett riktigt fika-fan. Så vi har verkligen funnit varandra där hehe:-) Nr 2 bästa vi vet på vår lista är: att ta promenader och gå runt och kolla på hus. Vi kan gå i timmaaar.

Vid 17 hoppade vi i alla fall i båten för hus-span i vanlig ordning hehe.

Grabbarna Grus och Lill-Kråkan (som jag kallar Amelia). Själv är jag Stor-Kråkan så hon kommer att få leva i resten utav sitt liv med att vara med i den duon hehe.

Efter att vi hade spanat på hus en stund så åkte vi in till stan via Djurgårdskanalen. Så hämtade vi upp Carl och Julia på Strandvägen, och sedan for vi ut till Nacka igen via Grönalund och Slussen<3 Stockholm stad är så extremt vackert ifrån havet<3


Jag, Jullan och Fellan. Mysgömmorna.

Sedan brassade vi ut till Saltsjöbaden, närmare bestämt Holmen. Vi äter typ alltid där minst 10 gånger per sommarsäsong. Jag älskar älskar älskar Holmen. Tyvärr är det det enda jag har sett utav Saltis dock hehe. Men skulle tänka mig att flytta till den delen utav Nacka enbart för att ha Holmen som kvarterskrog haha.

Jag äter typ alltid skagen toast där pga att dom är så stora och saftiga. Men den här gången frågade jag servitören om råd och då rekommenderade han deras biffsallad. Den får 8/10 Elli’s. Och det är egentligen enbart pga att basen var lite tråkig. För mycket bladspenat liksom? Men ändå suupersmarrig! Min Passion Fruit Mojito (beställer ALLTID det när jag är utomlands) får 9/10 Elli’s.

Alkoholfria bärs för grabbarna som vanligt. I vårt gäng blir det faktiskt väldigt mycket alkoholfritt. Speciellt när vi åker båt såklart. Men det är nästan alltid någon som har småbarn osv också. Dessutom! Om man ska hitta på roliga saker i vardagen och inte leva för helgen, så går det ju inte att dricka alkohol flera dagar i veckan. Naj naj där säger till å med jag stopp å belägg.

Storken och jag har en rätt spydig chargong emot varandra hahaha. Skrattar bara jag tänker på det. Jag vet inte om ni vet det, men jag har alltid generellt sätt klickat väldigt bra med killar. Och det är nog för att vi har samma humor. Alltså att man kan skämta på bekostnad utav varandra, utan att någon tar det personligt (såklart bara kul om båda förstår att det är 100% skämt). Detta är något som framförallt alltid har gått hem hos äldre snubbar med gott självförtroende hahaha. Jag kan vara rätt snabb i käften, men jag har lärt mig genom åren att verkligen läsa av situationen innan jag är det. Annars framstår jag ju som helt j*vla dum i huvudet, ajja!! Detta samt skadeglädje är ju tyvärr 100% min humor. Där möts inte jag och P om vi säger så lol.

Snodde ungefär halva Jullans pommestallrik. Jag är uppväxt med att man säger STRIPPS om såhär smala pommes frittes. Men jag har nog aldrig hört någon i Stockholm ens nämna det ordet hahaha. Snälla säg att någon annan har hört det förut?

Efter någon timme eller två så sa vi hejdå och de andra tog bilen in till stan.

Medan jag och P hoppade i båten hem igen. Tänk, nästa sommar bor Stork och Fellan här i sitt hus och då kommer dem att åka båt med oss hem igen? Längtar satan<3

Påvägen hem korkade vi upp en alkoholfri roséflaska och bara guppade fram, medan vi pratade om drömmar och framtiden. Och hus haha. Det är ett never ending hussnack since 2 years back ca. Men det är ju så förbannat kul!! 
Jag är så innerligt innerligt tacksam över att kunna åka runt såhär på havet<3

(Har fått frågor om vår båt och ja den är ny och nej tyvärr jag kan ingenting om båtar eller vad det är för någon. Vet att det är en ribbåt och att den kanske heter Brig???)

Tack för världens mysigaste och härligaste första sommardag mina älskade vänner och min älskade älskade pojkvän<3


8 kommentarer8 kommentarer om “Årets varmaste dag – Saltsjöbaden”

  Vilken MAGISK sommardag!! Och haha, jag är uppväxt i Västra Götaland och säger 100% STRIPPS om smala pommes frites 😉

  Svara

  Klickar också 15000% bättre med killar än tjejer, alltid gjort. Min teori är att det är för att jag alltid skämtar om mig själv och andra men inte på ett elakt sätt. Men tyvärr är det ytterst få tjejer som kan ta det men de flesta killar, känns det som. Jag vet liksom inte hur man beter sig sådär typiskt brudigt 😂😂

  http://johannagrahn.se/

  Svara

  Haha jag förstår vad du menar. Idag klickar jag ju med båda, men den typen utav humor drar jag ju bara med göbbarna 🙂 Dock är det ju många killar som inte alls fattar det heller, och det finns ju gömmor som tycker att det är askul. Men hård-generaliserade ju bara här 🙂 Men är med på vad du menar! Dock upplever jag inte att någon utav mina tjejkompisar är speciellt ”brudiga” hehe vad det nu betyder : -)

  Svara

  Jag vill veta ALLT om er båt!! Tycker det är så kul att få lära sig mer om båtar och bilar!!

  Svara

  Hahaha <3 Den är 7m och motorn heter Evinrude 200 HO (min kille ropade det ifrån ovanvåningen när jag frågade pga jag har ingen aning). Så det kanske är till någon hjälp om du vill googla <3

  Svara

  var kommer dina vita jeans ifrån?? Sett dom på andra bilder och ser jättefina ut 🙂 Är över 180 så har svårt att hitta långa vita jeans!

  Svara

  Dessa är ifrån Filippa K! Jag använder dem heeela heeela tiden. Tänk på att dem töjer sig i tvätt bara! Jag pendlade mellan två strl så valde jag den större. Såhär i efternamn skulle jag till och med gått ner en strl ifrån den minsta jag velade mellan <3

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här