Det förekommer cookies på ellinorlofgren.se. Genom att fortsätta läsa på ellinorlofgren.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:50 | mars 13, 2020

Pga Corona är events inställda – vad tycker jag om det?


I helgen så fyller Gertrude 25år, vilket skulle firas med en brakfest för 150 personer! Jag har varit såå peppad, och två Göteborgskompisar (Emelie och Julia) skulle komma hit och bo hos mig. Men, i och med Corona så valde Gertrude att ställa in festen och ha den vid ett senare tillfälle.

Här firade vi Gertrude för flera år sen i Göteborg, jag tror att hon fyllde 20år här<3 

Och jag tycker att det är så himla bra att hon valde att ta det beslutet. (Och Gertrude om du läser detta så vet jag hur peppad du var inför det här, men HERREGUD vad kul vi kommer ha sen när festen väl blir av! Den som väntar på något gott osv!!).

Det är även fler födelsedagsfiranden, resor och jobbevents i min kalender de närmsta veckorna som har fattat samma beslut. Jag har ju som ni vet, inte panik, men jag tycker ju fortfarande att: ju snabbare vi stoppar spridningen desto snabbare kommer samhället att stabiliseras igen.

Förlåt men ser vi inte så små ut på den här bilden? Tagen för ca 4år sen.

Vi människor älskar ju att se mönster i allt, och vill gärna jämföra tidigare sjukdomars utgång med Corona. Vilket är omöjligt att göra! _Ingen_ kan förutspå framtiden, och igår oroade sig min kille över sina aktier och vad som händer ifall stora bolag skulle gå i konkurs. Både för hans egen del men också vad det skulle innebära för vårt samhälle. Och jag förstår hans oro, jag känner den också. Det är viktigt att ta det här på allvar och försöka stoppa spridningen. Men att katastoftänka 10 steg framåt och agera i panik utefter det så kommer det bara att drabba dig själv och vår allas omgivning. Det är såååå viktigt att vi INTE drabbas utav panik och att sprida spekulationer.

Det vi ska fokusera på är att:

– Undvika stora folkmassor (kan man jobba hemifrån gör det osv).
– Ej gå ut alls om man har feber eller upplever förkylningssymptom. 
– Tvätta händerna regelbundet och länge.
– Nysa och hosta i armvecket.

– Sluta sprida spekulationer och katastroftankar. 
– Var oerhört källkritisk åt båda håll när det kommer till _allt_ som media publicerar.

Eller vad tycker ni?


2 kommentarer2 kommentarer om “Pga Corona är events inställda – vad tycker jag om det?”

    Nja,har man aktier i de stora basindustrierna som tex Volvo lastvagnar eller någon pappersindustri tror jag inte att det är någon fara för konkurs.Jämfört med 2008 så är det en bit kvar innan vi når botten.Jag räknar i det värsta fallet med en nedgång på 50 procent från högsta.Värre var det 1929 påstås,80 procent av värdet försvann på några timmar.Jag ligger obelånad och likvid till 25 procent så här gäller det att varsamt välja företag.Det som ligger närmast är ifall utdelningarna ryker.Volvo föreslås ge 13 kronor men det är tveksamt nu.Men men,hittills är det ingen fara,det repar sig snabbt ifall det kommer ljusning i coronan men det får inte ta alltför lång tid.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här