Det förekommer cookies på ellinorlofgren.se. Genom att fortsätta läsa på ellinorlofgren.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:54 | december 2, 2019

Beauty favoriter i höst – alla kategorier

Inlägget innehåller adlinks.


Hej på er mina fina! Idag tänkte jag gå igenom mina beauty-favoriter just nu. Jag blandar lite smink, hår, kropp och ansikte – hoppas det är okej? Om ni vill ha ett mer detaljerat inlägg för varje del, hojta så löser jag det såklart!


Eucerins Shower Oil

Efter jag har duschat, och framförallt rakat benen, så blir jag alltid snustorr och kli’ig över hela kroppen. Men tack vare Eucerins olika duscholjor (den på bilden är en gel, men tog precis slut på min olja) så upplever jag inte alls det problemet. Håller brännan längre på sommaren också, iom att man inte blir lika torr.

Moroccian Oil hårolja 

8år senare och jag använder fortfarande denna håroljan dagligen. Efter duschen pumpar jag ut ca 2 sprut och applicerar i fuktigt hår. Det är den enda oljan (på mig) som tar bort allt mitt friss (har sjukt torrt och frissigt hår by nature) UTAN att klumpa ihop stråna och göra topparna tunga. Är GALEN i denna.

Moroccian Oil’s Torrschampoo för brunetter & här för blondiner | Moroccian Oil hårolja 

Torrschampot för brunhåriga har en perfekt ton. Många andra gör nämligen håret rött i botten… Inte så nice… Sprayen gör inte håret snustorrt eller klibbigt heller och ger ett naturligt resultat och håller i sig i typ 2 dagar? Utan att lukta för mycket! Grym verkligen.


Estee Lauder Night Cream | Estee Lauder Night Repair Serum 

Ja inte så otippade produkter kanske. Serumet är ju mitt NUMBER ONE och jag använder det morgon och kväll. Nu på REA dessutom hos Lyko. Gör hyn glowig, spänstig och fyller ut torrhetsrynkor. Ihop med nattkrämen som låser in fukten (serumet) så vaknar jag upp med ett återfuktat ansikte. Så fort jag slarvar med denna rutinen så blir jag direkt torr i ansiktet! Dom kompletterar verkligen varandra tycker jag.

Intim tvättolja ifrån Kronans Apotek 

Jag visste faktiskt inte att jag var i behov utav denna produkten först jag började använda den!!! Nu kan jag inte tänka mig att ta en dusch men att strunta i att sköta om mitt underliv? Jag köpte den här utav en ren slump för att den var på erbjudande i kassan på apoteket. Och sedan dess är jag fast? Denna är oparfymerad och jag älskar att det är just en olja. Otroligt prisvärd också om man jämför med annat på marknaden. Är sugen på att köpa dessa tvättservetterna också, ifall man ska åka iväg och inte vill ta med sig oljan? Eller ifall man vill köra en ”snabbdusch” för att tiden inte finns till annat. Jag vet inte – är man i behov utav tvättservetter för underlivet? 

Essie nagellack färg ’Ballet Slippers’ | Mavala budgetvariant 

Jag måste dela med mig utav en grej som jag insåg väldigt nyligen. Jag gillar ju korta ”naturliga” naglar. För ett tag sedan kom jag på att jag ogillar matta nagellack, men dom får inte heller vara glittriga. Och igår fick jag veta vad mina favoritlack kallas… Nämligen ”mjölkiga”!!!! Alltså inte själva FÄRGEN, utan att själva lacket är lite genomskinligt och ”glowy” typ. Så tips tips till er som inte heller gillar matta nagellack. Leta efter MJÖLKIGA nagellack. Essie & Mavala (budgetvarient klick!!!) har jättemånga fina.


Volymspray | Färginpackning båda ifrån Kevin Murphy

Nu kommer två stycken HÅLL KÄFTEN tips! Detta volymsprayen applicerar jag i fuktigt hår efter min olja. Enbart i hårbotten. Sedan fönar jag.. Och BANG! Sinnessjuk volym.

Sedan har vi färgbomben. Många använder ju silverschampoo för att dämpa gula pigment. Men tyvärr har det varit svårt för mig att använda som brunett + att jag inte riktigt gillar det där iskalla resultatet. Jag tycker att det syns när någon har använt silverschampoo för att det blir en speciellt ton. Men denna!!! ”Cool Angel” tar bort gula pigment utan att göra håret iskallt. Utan mer kallt beige. Det är verkligen min nya favoritprodukt här hemma. Använder en gång i veckan ca.


Nattmask med AHA & Hyaluron syra | Ato Control för torrhetsfläckar – läker så bra! Båda ifrån Eucerin.

Har ni testat att använda nattmask någon gång? Denna är i samma konsistens som ett serum, och sjunker in bra i huden. Denna produkten är rätt stark och MÅSTE tvättas av på morgonen. När jag torkar bort den med ansiktsvatten så blir paddsen fyllda med svarta döda hudceller. Den gör verkligen SITT så att säga!!

Jag har problem med ”torrhetsfläckar” under vinterhalvåret, både i ansiktet men också på halsen. Och jag har testat ALLT! Men denna koncentrerade krämen behövs en liten liten klick på fläcken ca 3 gånger om dagen. Och några timmar senare är fläckarna borta. It’s a must om du har samma problem som mig! Väldigt prisvärd också.

Essies gel-setter | Essies nagelbandsolja 

Dessa produkterna har på riktigt förändrat sitt liv?! Vill du att ditt naggellack ska sitta längre än två dagar? Då MÅSTE du testa denna gel-setter. Den ger en slät och fyllig finish, men framförallt så SITTER nagellacket så mycket bättre. Använder jag två lager på fossingarna så håller det i minst 3 veckor.

Nagelbandsoljan tar bort frasiga och torra nagelband på bara några minuter? Resultatet blir friska välmående händer som ser sjukt fräscha ut. Rekommenderar varmt!


Vad mer har jag i mina necessärer då?

Double Wear Foundation ifrån Estee Lauder

Vill du ha en lite mer täckande vinterfoundation? Som håller hela dagen? Är lätt att applicera? Och som dessutom är en utav världens mest hypade om omtalade foundations? Jaaa då måste du testa Double Wear foundation. Jag har färgerna 2W1 Dawn och 1W2 Sand. Det var faktiskt en läsare som tipsade om att ha två st färger, och sedan blanda ihop den perfekta tonen utefter behov! Tips!

Foreo

Här är en produkt jag inte använder regelbundet – än! Jag har precis fått hem den och tänkte nu testa. ALLA pratar ju om den i influencer världen så jag var tvungen att ta reda på om folk ljuger eller talar sanning? Så istället för att ge er ett tips här, så behöver jag samla in era. Hur använder jag denna på bästa sätt? Ser ni resultat? Vilka produkter använder du till? Smörjer du in produkterna på din Foreo eller i ansiktet? Vilka effekter känner du?


ByTerrys Consealer  

När vi ändå är inne på smink så kan jag berätta om en lättare consealer som jag tycker om. Den är OTROLIGT tunn och lägger sig därför aldrig i ojämnheterna under ögonen. Vilket annars händer mig rätt ofta. Vill man åt en tjockare consealer som verkligen täcker, så är inte  den här rätt för dig. Denna är mycket mer naturlig, och jag använder ENBART denna ibland på sommaren om jag vill vara osminkad – men ändå räcka rodnader runt näsan eller påsarna under ögonen.


Dermaligicas dagliga finkorniga skrub | Världens bästa ansiktsolja 

Okeeej jag vet att jag har tipsat om dessa produkterna förut, men det tåls att göra igen. Den här oljan är..? Livets olja?! Den är extremt koncentrerad, och jag har ca halva burken kvar efter 1,5år. Men då använder jag den bara 2 ggr i månaden max. Jag hade kunnat använda den jämt, men denna är som ett serum gånger 10. En riktig booster. Så jag använder den bara när det är kris! Dvs: när jag är extremt torr eller när jag verkligen behöver reparera huden. Har jag ett superviktigt möte tar jag alltid denna kvällen innan.


Dermaligicas dagliga finkorniga skrub

Sedan har vi deras finkorniga krubb, som är lika smått som puder man har i ansiktet. Kornen är pyttepytte små. Denna har också räckt superlänge och  gör mirakel för min hy! Väldigt få scrubbar kan man använda på daglig bacis, men det funkar med denna just för att den är så finkornig. Detta är ett MÅSTE för att få bort alla sminkrester i mitt ansikte, och jag älskar känslan den lämnar efter sig. Man blir 100% ren efteråt.


Plattång & locktång i ett Babyliss | Värmeborste OBD Nordica 

Denna plattången är magi tycker jag! Lätt att både få till lockar, spikrakt hår eller den där perfekta böjen i hårtopparna. Just för att den är tjockare än en vanlig plattång. Den har dock ett par år på nacken nu och jag såg att den var på extrapris (400kr) så funderar på att slå till innan min går sönder? Denna volymborsten köpte jag på Black Friday förra året. Den är superbra, men såhär i efterhand rekommenderar jag verkligen ALLA att köpa en där borsten snurrar av sig självt. Tillexempel denna värmeborsten ifrån BabyLiss. Det blir så mycket meck när man ska göra det själv…

Här kommer ett helt annat tips! Ni är många som frågar hur jag gör för att få volym i håret. Jag vet inte hur det är med er, men jag är inte född med ett perfekt enormt svall. Utan man får ta till knep… Steg 1) Använda specifika produkter som ska ge just volym (tex denna volymsprayen). Steg 2) Föna håret åt motsatt håll.

Många ger tipset att ställa sig framåtlutad när dem fönar håret, men jag upplever enbart att håret blir trassligt, och att själva volymen inte lägger sig i BOTTEN av håret. Utan istället fönar jag det åt motsatt håll. Istället för att föna luggen längst med benan, så fönar jag den rakt uppåt. Dvs: Håll fönen UNDER håret istället för rakt OVANIFRÅN. Då blir det ju bara platt?

Kerastase leave-in värmeskydd som ger de perfekta självlockiga svallet

Har du självlockigt hår? Då är denna är en riktig gammal goding här hemma! Jag HATAR ju mousse som många använder för att boosta sitt självlockiga hår. Det gör mitt hår stripigt, fett, hårt, matt och allmänt onice att arbeta i.

Jag fönar oftast mitt hår platt. Men vill jag få till de där perfekta självlockiga svallet, så tar jag en klick utav detta i fuktigt hår – och kramar in i topparna. Då slipper man de där frissiga ojämna lockarna som jag kan få annars… Om du inte har självlockigt hår så funkar även denna som ett värmeskydd. Jag vet inte om jag länkade till samma produkt (? ser ut som det på flaskan?) men den jag har hemma ska man inte skölja ut som det står på hemsidan. Min är mer som ett ”leave-in balsam” och värmeskydd i ett, som gör håret lent och glansigt!

Stay Soft Lips ACO | Clarins Instant Light 

Sist men absolut inte minst har vi dessa två läppglansen. Jag har med mig dom vart jag än ska!!!!!!!!!!!! Det översta ifrån ACO är ett budgetalternativ till Clarins kända läppglans. ACO’s ger inte lika mycket färg, och är lite tjockare i konsistensen. Och kanske liite mer glittrig än just skimrig som Clarins är. Men Clarins är ju rätt dyrt, så vill du åt samma känsla men för en 1/4 del utav priset så rekommenderar jag VERKLIGEN ACO’s!


Well that was it! Hoppas ni fick några användbara tips och att ni gillade den här typen utav inlägg? Jag har ju ett gäng andra produkter som jag också ÄLSKAR i samma kategorier, och det här var så kul att skriva så jag gör gärna en del två om ni vill?

PS. jag är ju emot att shoppa bara för att shoppa. Men känner man att man är i behov utav en skönhetsprodukt och man har tänkt på det ett tag, kör för fasiken. Jag tycker verkligen att en kvinna SKA unna sig, framförallt om det är en hobby (som det är för mig). Då kvinnor generellt sätt är väldigt hårda mig sig själva och lägger hellre sina pengar på någon annan. Så ”Låt en kvinna leva” är trots allt mitt viktigaste ordspråk, så det så! Det är ju många deals som går ut idag i och med Cybermonday. Vissa grejer kanske funkar att dela med en kompis? När det är 2 för 3 tex. Gadda ihop dig vettja och spara pengar om du kan <3 PUSS


10 kommentarer10 kommentarer om “Beauty favoriter i höst – alla kategorier”

  Ta med din pappa någonstans och umgås på tu man hand.Bjud med honom till något kul och mitt förslag är att bara du och han åker till Nürburgring och kör bil fort som fan på bana.Det gillar nog både du och han.Du måste närma dig detta långa trauma för att få ett avslut och för att kunna förlåta.Du fixar det!

  Svara

  Hej! Jag har försökt läsa mig till ifall ansiktskrämerna du använder (dag och natt) innehåller parfym men hittar ingen info. Vet du? Ser att serumet är parfymfritt.
  Förövrigt så bra tips och inspiration!!! Älskar att du visar och beskriver så utförlig om hur du upplever många produkter och hur det fungerar på dig. Lättare för en annan då att avgöra vilka produkter som känns intressanta för mig. Plus att man verkligen får upplevelsen att du testat produkterna på riktigt om du förstår vad jag menar.
  Kram

  Svara

  Så bra inlägg!!! Välskrivet och fina bilder.
  Snälla kör flera delar på denna, t.ex mina favoriter i köket, garderoben, smink, i handväskan, i resväskan etc

  Svara

  Jag använder också den där dermalogica skrubben! Galet bra.

  Och jag har också en sån borsta (foreo) men istället från skincity som inte ”vibrerar”. Älskar den! Min hy är mycket mycket renare än innan!

  Svara

  Sån himla kul läsning! Din blogg är by far den mest genomtänkta och kvalitativa av dom jag läser (de flesta ”storbloggarna”, har följt i ca 10 år/sen start) och din är nog den enda man faktiskt ser en sjuk utveckling i. Kvalitén på inläggen och samarbeten är något man inte ser hos typ någon annan. Tycker du tar branschen seriöst och visar värdet i den, visar att det är ett riktigt jobb utan att behöva skaffa kontor inne i stan man egentligen inte gör något på men ska ha bara för att visa att man är seriös (vet inte om detta kommer ut fel nu klockan är ett på natten och jag är sjuk men tycker man ser flera influencers som fokuserar på att visa att dom faktiskt ÄR seriösa genom att skaffa kontor och skriva att dom jobbar hela tiden så de ska framstå på ett visst sätt men deras material/bloggar/vloggar/samarbeten visar något heeelt annat.. jag tycker inte du försöker bevisa så mycket utan kvalitén på det du lägger ur talar för sig om du förstår hur jag menar. Menar självklart inte detta för att klanka ner på andra men bara för att förklara tanken bakom och lyfta det jag menar med din utveckling/hur seriös du är med ditt jobb). Enda saken jag saknar är konsistens, liksom föredrar ett inlägg varje dag/varannan dag framför 3-5 på raken och så inget i 5 dagar. Förstår ju dock att du haft det jobbigt med energin just nu och att det finns en massa grejer som påverkar konsistensen! Annars så är dina kanaler bara alldeles ON POINT och jag uppskattar verkligen tiden och själen du lägger ner i allt du gör. Tror nog jag inte någonsin sett dig slänga ur dig något halvdant. Tack för att du gör det du gör och tack för att du visar det roliga i ett vanligt liv.

  Svara

  Gillar dessa typen av inlägg, alltid kul med hjärtliga tips! Jag var snabb på att klicka hem värmeborsten innan den gick ur lagret. När jag fick den visade det sig dock att den inte snurrar av sig själv så det blir en retur och jakten går vidare 😊

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här