Det förekommer cookies på ellinorlofgren.se. Genom att fortsätta läsa på ellinorlofgren.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:13 | november 19, 2019

Rörstrand återlanserar porslin – och jag har hittat min porslinsfrände!

Halli hallå mina godgrodor. Dagen började med att min kille vaknade upp sjuk (han skulle hjälpa mig att hämta/lämna lite saker) samt att han ju går ut en sväng med Bruno/torkar honom/ger honom mat. Vilket snodde över 20min, något det inte får plats för i schemat när man vaknar försent. Men men, vad gör det? Allt löser sig ju alltid. Förmiddagen började i alla fall med fotografering här hemma i huset.

Sedan bar det snabbt som attan av in mot stan med älskade Mini Cooper för att hinna till luncheventet som detta radarparet styrde tillsammans med Rörstrand. Ett porslinsmärke som ligger nära hjärtat för mig. Dessutom så älskar Ebba och Emilia! Dom ÄR verkligen riktiga ikoner inom denna bransch tycker jag. Och jag önskar så innerligt att jag kunde arbeta lite mer som dem i framtiden. (gärna med Rörstrand alltså! Ha ha skämt å sido. Eller inte.)

Klänning H&M | Halsband Petra Tungården X Safira | Skor Zara förra året | Oversize kavaj Zara

Det är sällan jag träffar kvinnor som är så långa som jag är, men det är ju faktiskt både Ebba och Emilia. Något jag och Ebba har gemensamt är det här med porslin. Hon är ju absolut min överman och jag suger åt mig som en svamp när hon pratar porslinshistoria. Själv är jag väldigt nostalgisk i min egen relation till porslin/olika serviser/ fynd genom åren.


Jag vet att många tonårstjejer drömmer om en specifik väska
eller ett par skor. Jag har alltid drömt om serviser. I alla dess former och slag. Det och smycken. Två saker som ju faktiskt lever vidare till ens barn och barnbarns barn i all oändlighet om så vill. Det är något så otroligt STORT i det som ett par skor aldrig kan mäta sig med tycker jag.

Nog pratat om mig själv – nu kikar vi på vad eventet mer innehöll förutom porslinssnack mellan mig och Ebba:

Jo: en magiskt vacker dukning!

Och skitsnack med Gustav! Han är också influencer, men arbetar främst som PR ansvarig på H&M Home. Han e så go Gustav. Och vi träffades faktiskt för första gången på riktigt här om veckan, på ett annat Rörstrandsevent. Mycket porslin nu!! Men jag älskar det.

AHHH ska vi ta en närmre titt på porslinet nu kanske?

Rörstrand ikoniska servis: Swedish Grace Gala, med hör och häpna: GULDKANT. Som ju är designat utav Louise Adelborg redan på 1930-talet. Det skojar man inte bort!! Swedish Grace Gala har sålts i olika omgångar tidigare, och finns ju, som ni vet, utan guldkant i flera olika färger (Rörstrand mest sålda serie faktiskt). Den serien heter bara Swedish Grace ifall ni är intresserade utav den.

Men nu firar alltså Sweidish Grace-serien 90år i januari och då ska alltså guldkanten börja säljas igen – dessutom för att stanna! Det blir ingen limiterad kollektion utan den kommer att tillhöra orginalsortimentet. Fantastiskt! Jag har inte kunnat sätta ord på vad själva mönstret föreställer, men idag fick jag ju förklarat för mig att det är VETEAX. Såklart! Jag kände mig så dum haha.

Jag, Valerie och Susanne

Den 2a januari hittar ni alltså dessa i butik! Så sätt alarm mina vänner, för denna kommer att sälja som smör. Vill man inte ha hela servisen är det ju såå snyggt att mix matcha också. Bra jobbat Rörstrand – och väldigt fint att ta in denna klassikern igen.

Juste – jag satt ju bredvid denna underbara gumman Valerie också! Vi tog en långlunch bara hon och jag i förra veckan. Jag tycker om henne så himla himla mycket <3

Tack för ett magiskt trevligt event Rörstrand, Emilia och Ebba. Detta var precis vad jag behövde en vanlig tisdag som denna!

Alla bilder är tagna utav Alma Vestlund. 


2 kommentarer2 kommentarer om “Rörstrand återlanserar porslin – och jag har hittat min porslinsfrände!”

  Vill man göra bestående intryck första dejten så är Rörstrands ett säkert val.Man får kanske till och med lov att sova över:)
  Ja Valerie brukar jag titta in hos och hon tillverkar så fina kläder,verkligen!

  Svara

  Men åh så fin servis!! Vill ha😍
  Kan du tipsa om några fina bestick också?

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här