Det förekommer cookies på ellinorlofgren.se. Genom att fortsätta läsa på ellinorlofgren.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:22 | oktober 27, 2019

Så blir du av med acneärr, pigmenteringar och ojämnheter – 3 tips att följa för hemmakur

Hallå vänner! Jag tänkte djupdyka lite mer i hudvård här på bloggen. Detta är tips jag gärna hade velat ha innan jag hittade rätt produkter. Hoppas ni gillar det!

Många av er har säkert kvar acneärr sedan ni haft acne under puberteten. Vad kan man då göra för att bli av med de helt eller åtminstone minska synligheten av dem. Det finns såklart en del behandlingar man kan göra på en klinik. De är dock ofta mer komplicerade och kostsamma, men ger snabba och omedelbara resultat. Behandlingar du kan göra hemma själv kan på längre sikt vara precis lika effektiva, men kräver såklart mer tålamod.

Exempel på produkter du kan behandla med hemma:

 

Kemisk peeling – En mild och säker kemisk peeling är AHA (alfahydroxisyra). Mandelsyra är en AHA-syra, känd för sina antibakteriella egenskaper utöver den exfolierande effekten. Mandelsyra är en mild men ändå effektiv syra som har god effekt på hyperpigmenteringar, ärr och förbättrar en grov hudstruktur och minimerar fina linjer. Tips på AHA produkter:

1. Mandelic Acid 5% Skin Prep Water, 2. Treatment Enzyme Peel, 3. AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

Mitt älskade Night Repair Serum från Estée Lauder är perfekt att ta efter exempelvis Mandelic Acid 5%. Reparerar och stramar upp så man får världens glow! E-vitamin masken på bilden är också otrolig och finns länkad nedan. 

 

Antioxidanterna och vitaminerna A, C och E är också så bra för acneärr. Du kan äta tillskott och även leta efter de vitaminerna i olika hudvårdsprodukter för full effekt. Nyponfröolja är också väldigt rik på näring som tex fettsyror och vitaminer. Den jobbar även på pigmenteringar. Retinol är en mildare form av det receptbelagda A-vitaminpreparatet tretinoin. Retinol reglerar talgproduktionen och reparerar huden. Tips på produkter med Vitamin A, C och E:

1. Freshly Juiced Vitamin E Mask, 2. Lumene Valo Glow Boost Vitamin C3. Night Ritual Vitamin A

 

Aloe vera och kisel är fantastiska för huden när det gäller ärrläkning. Det är även perfekt för att lugna huden efter exempelvis en kemisk peeling. Tips på lugnande produkter med aloe vera:

1. Multi Active Toner, 2. Aloe Vera Toner, 3. Aloe Vera Barbadensis


4 kommentarer4 kommentarer om “Så blir du av med acneärr, pigmenteringar och ojämnheter – 3 tips att följa för hemmakur”

  Vill bara tipsa om att vara EXTREMT försiktig med syror. Jag har jämt haft fin hy, nån enstaka orenhet här och där kanske. När jag började med syror i juli så fick ja ett så jävla sjukt utbrott utav acne över heeela ansiktet, speciellt på kinderna. Det har gått tills NU att det äntligen börjat lugna sig (hoppas!!!) och min hy har blivit mer stabiliserad. Fyfan det värsta jag vart med om i hudväg 🙁

  Svara

  Men gud!!!! Värsta jag hört. Jag är ju också livrädd för syror men är redo att börja testa försiktiiiiigt!

  Svara

  Vad heter din favoritfoundation som är heltäckande som du hade i din story för några dagar sen? 😍🙈

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här