Det förekommer cookies på ellinorlofgren.se. Genom att fortsätta läsa på ellinorlofgren.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:03 | juni 14, 2019

Varför jag undviker bikinibilder


Smycken Safira (rabattkod kommer på söndag) // Bikini na-kd // Hatt VackraTingBeddingeStrand // Solglasögon Twist & Tango // Väska Hotell Smygehavsbad

Läs detta med göteborgsdialekt nu: ”Halåååååååå alla gooooingar”. Haha hoppas allt är bra med er! Själv håller jag på att laga middag till några kompisar som kommer över ikväll. Dom ska nämligen sova här inför bröllopet imorgon.


Jag har faktiskt fått supermycket färg idag trots höög solskyddsfaktor.

Jag lägger ju i princip aldrig upp bilder på min kropp och har nog absolut aldrig fotat den med en systemkamera. Egentligen mest för att jag inte vill att det ska vara något fokus på den alls. Som mitt sätt att avdramatisera kroppen. För enligt mig är det något av det vackraste och mest naturliga i hela världen. Allas kroppar, men speciellt kvinnokroppen.

Och därför känner jag att man inte behöver prata om den hela hela tiden. Eller visa upp den hela hela tiden. Utan att man bara kan låta den få vara just det, en kropp. För den är ju inget mer än så. Den är inte vårt liv. Den definierar inte oss som personer. Utan det är bara en kropp.

Mitt sätt att vara body positive i sociala medier helt enkelt. Ett aktivt ställningstagande. Jag säger inte att något är rätt eller fel, jag älskar konton på Instagram som pratar positivt om alla sorters kroppar. Men i mina kanaler behöööver det inte pratas kropp kropp kropp för att avdramatisera det. Kan man inte göra just tvärtom för att avdramatisera tänker jag? Ja ni hajar!

Jaja nu ska jag fortsätta med förrätten innan gästerna anländer. Förhoppningsvis är det lika bra väder imorgon som det har varit idag. Jag tog faktiskt till och med inte ett – utan två(!!!) dopp i havet. Ja ni läste rätt: Sveriges största badkruka har tagit årets oskuld. Ha en fantastisk fredag hörrni.

 

Och på tal om kroppar: ät det ni är sugna på och mår bra av. Och vad just det innebär ska väl alla andra ta och skita i. PUSS!!!!


9 kommentarer9 kommentarer om “Varför jag undviker bikinibilder”

  Jag ÄLSKAR din kanaler mer o mer! Både instagram och blogg ! Så unik och grym!

  Svara

  Hej Ellinor!
  Så intressant inlägg. Jag har själv varit sjuk i en ätstörning under flera år när jag var yngre. Idag är jag dock frisk och FRI tack och lov, vilket jag har jobbat otroligt hårt för. Det är en hemsk sjukdom.

  Hur som helst. Ett viktigt och intressant ämne, men också svårt. Jag vill börja med att skriva att jag håller med dig kring ditt ställningstagande gällande att inte lägga ut så mycket bikinibilder. Samtidigt har jag också funderat kring om man kan avdramatisera genom att göra raka motsatsen(precis som du skriver) och lägga upp bilder på sin kropp, för det är ju just vad det är…en kropp.
  Jag har vridit och vänt på den här tanken många gånger. Jag har dock kommit fram till att jag tycker det finns en viss skillnad på bikinibilder och bikinibilder.

  Till exempel om en person väljer att posta en mer ”avslappnad” bikinibild(som dina bilder ovan) där personen i fråga skrattar, ler etc så tycker inte jag att bilden får samma ”negativa” effekt. Låt oss säga att en person väljer att publicera en bikinibild där han eller hon står och poserar för fulla muggar, trycker ut rumpan, drar in magen etc.
  Jag tycker det finns en viss skillnad, förstår du vad jag menar?

  Haha, detta blev väldigt rörigt. Det är ett sådant otroligt stort och svårt ämne med många vinklar. Men för att summera det hela så tror jag någonstans att vi på bästa möjliga sätt avdramatiserar kroppen så mycket som möjligt genom att inte lägga upp för mycket bikinibilder var och varannan dag.

  Du verkar vara så otroligt klok och du är så inspirerande! Hoppas du får en fin sommar.
  Kram

  Svara

  Hej Ellinor! Ville bara säga att du verkar vara så jävla vettig. Jag älskar tex kroppspositiva konton på instagram som visar upp alla sorters kroppar, men helt ärligt så behöver inte alla göra det. Du är superfin men jag är sååå tacksam över ditt icke-fokus på kroppen, det är så himla skönt att läsa en blogg där man är fri från sånt. Din blogg känns som en fristad från all hets (inte bara utseende) som ofta förekommer på sociala medier. Din blogg sticker ut från alla andra som ständigt tipsar om nyttigaste gröten och fransförlängingar och klädkollektioner med nakd. Du skriver så reflekterande och typ…får en att må bra. Ville bara tacka dig för detta, så tack!

  Svara

  Så fin är du! Vad har du för läppglans/läppstift? Ser ut å va perfekta sommarfärgen.. Fräsch och perfekt nyans

  Svara

  Din utstrålning alltså! POSH!
  Och dessutom sååå bra skrivet:-)
  Var har du köpt bikinin?

  Svara

  En intressant vinkel av body positive-debatten, som iaf jag inte hört tidigare. Helt rätt tycker jag! Mycket klokt <3

  Svara

  Låter som ett väldigt klokt argument! Personligen tycker jag det är en otroligt svår fråga, men tycker du löser det så vettigt. Tack för det!!!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här