Det förekommer cookies på ellinorlofgren.se. Genom att fortsätta läsa på ellinorlofgren.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:04 | mars 7, 2019

Kvinnliga föredömen i vår bransch

Imorse bjöd Ebba Von Sydow och Cliniqe på frukost! När jag kom fram blev jag välkomnad i dörren av dessa två. Ebba och det underbara PR geniet Mira Fröling.


Jag högg snabbt in på en kaffe…

…Och Cliniqes nya produkter…

… Och Emilia tydligen haha…

Ebba berättade om nyheten att vem som helst kan blanda ihop sin egna kräm! Det nya produkterna heter Clinique ID och är precis som det låter: personifierad hudvård. Jag har ju testat foundation som är skapad efter en analys av mitt ansikte, men jag har aldrig hört om det inom hudvård tidigare? !

Jag valde en smörig bas för extra torr hy. Och extra mycket glow. Man kunde välja på glow, stora porer, pigmentfläckar, rynkor eller ”lugnande”. Det ska bli så himla kul att testa.

Nu såhär dagen innan Internationella Kvinnodagen måste jag även ge en stor eloge till alla kvinnor i min bransch. Jag hade ett fantastiskt möte med två nya ansikten: Nathalie Berzelius som arbetar som hår och makeup artist. Pluggar ni tex detta så är det Nathalie ni ska skriva era uppsatser om! Hon gör sin egna grej och är superstor i Sverige på vad hon gör. Dessutom förstod hon mig på ett djupare plan, utan att hon egentligen behövde säga det rakt ut. På ett sätt som bara en handfull människor tidigare har gjort. Det var coolt. Och sedan Julia Khuri, herregud vilken fin själ!! 4 barnmamma som flyttade ut ifrån Stockholm City och nu driver ett underbaaart konto om hennes liv i huset och landstället på Gotland. Man kände verkligen från sekund att hon har ett hjärta av rent guld. Följ henne!

Måste ge en shout out till Mira när jag ändå är igång. Hon är en sån där kvinna som roddar alla de bästa eventet ni följare har sett, men kanske inte vet skaparen bakom. Ni minns kanske min vinresa till ön Ven utanför Landskrona i somras? Det var den bästa jobbresa jag har varit på och pratar om fortfarande. Och då går man ändå på events varje vecka. Men alla Miras tillställningar kommer man ihåg. Där pratar vi om att synas i bruset av tusentals andra events!! Vill du bli bäst på PR eller kundrelationer – sök praktik hos Mira.

Hela rummet imorse var fyllt av coola kvinnor. Utåt sett kanske detta bara ser ut som en frukost. Men på såna här tillställningar, i såna här rum, lyfter vi kvinnor varandra. Man hejar, gratulerar, pushar, inspirerar och peppar varandra. Just min bransch, influencer marketing branschen, var något som kostymklädda män skrattade åt förr. Och i mångt och mycket gör fortfarande. Men på vägen hem igår slog det mig verkligen att: trots att klimatet är annorlunda nu, så jobbar vi kvinnor i min bransch fortfarande i konstant uppförsbacke. Ständiga fördomar om att vårt jobb är hitt-på, inget viktigt, inget som betyder något. Att det är en hobby som vi genom lite tur eller kanske genom vår fästman(!): har lyckats försörja oss på.

Men det är en hel business, för både hundratals människor runt om oss men också i vårt dagliga arbete. Det är inte tur som har gett oss en masspublik som lyssnar. Det är inte någons man eller chef heller. Det är vårat hårda arbete. Det är ett schema som inte går ihop. Tidiga mornar med kund över Mail. Sena nätter med redigering och copy, förberedelser av manus, genomtänka stategiplaner, contentideér, nytänkande säljpitcher, branchevents, företagsmiddagar, föreläsningar, bokföring, paneldebatter, att vara uppdaterade och konstant vara representativa och professionella. Och såklart lägga upp bilder, videos, poddavsnitt och allt annat som ni följare ser. Att kunna försörja sig på sina sociala medier år efter år är inte tur, det är hårt arbete.

Julia & Ebba

Nu svävade jag iväg lite och långt ifrån alla igår arbetar med sina egna sociala medier på heltid. Men dom är nyckelpersoner inom sin egna bransch, och det vi alla har gemensamt är att vi i grund och botten brinner för kommunikation. Och det gör mig i alla fall väldigt stolt. Speciellt det faktum att just influencer marketing branschen är startad och fylld av power kvinnor. Som år efter år fortsätter att våga göra sin grej, trots samhällets normer och tycke.

När det DESSUTOM finns så proffsiga personer som Ebba Von Sydow, och företag (så stora och etablerade) som Clinique som väljer att satsa på den här branschen, blir jag varm i hjärtat <3 Dem är föredömen för hur samarbeten ska se ut. Och det ÄR viktigt, även för mig, då det stärker hela vår bransch trovärdighet.

Nej!! Nu tillbaka till det faktiska eventet, och lite mer lättsam text. Är ni lättäcklade så sluta att läsa NU.

Okej nu har jag varnat er, fortsättningen läser ni på egen risk… Denna var väl en gullig bild på mig, kanske ni tänker. Eller nej det tänkte ni inte utan hade bara scrollar förbi bilden… MEN då ska jag berätta för er att den här bilden inte är det minsta gullig. För kolla vad som händer om man zoomar in lite…

WOAAAAH!!! NÄE alltså jag dör!!!!! Ser ni den där pormasken!!! Jag har försökt klämma den själv tusen gånger men det går inte. P vägrar hjälpa mig så min familj eller svägerskan får rycka in varje gång vi ses. Den VÄGRAR försvinna. Vad ska jag göra?! Är ni också maniska med att klämma? Eller har någon blemma som inte försvinner?!

Förlåt Ebba för att jag trashade blogginlägget här med min gigantiska pormask men vad fasiken… Jag kanske skulle ha valt Clinique ID krämen mot stora porer istället…

Tusen tack för denna fantastiska starten på morgonen alla inblandade <3 Jag hoppade av energi och styrka efteråt som ni kanske märker hahaha…


18 kommentarer18 kommentarer om “Kvinnliga föredömen i vår bransch”

  Hej Ellinor! Tack för en fantastisk blogg!
  Du! Högst upp på din sida, under din bild till bloggen, kommer den en annons från ICA att man vunnit ett presentkort värt 5000 kr , ”klicka här” osv. Det är tyvärr en bedräglig annons . Jag tänkte bara informera dig om detta, annonsen är från Prizesworld, vet inte om det är någonting du känner till redan, men ville bara informera så ingen stackare går på detta…

  Allt gott!

  Svara

  Heeej!! Alltså AHDUDKDBXL :$ jag kan inte göra något alls åt annonserna och får ÅNGEST av att det är sån skit som visas här. Kontaktade såklart min agent direkt. Tack snälla för att du skrev detta. Tycker inte alls att detta är OK reklam över huvudtaget. Tror dock jag lyckats spärra reklam förut som jag ogillat hoppas på att kunna göra det igen!! Will do my best!!

  Kraaaam

  Svara

  Hej Ellinor! Tack för en fantastisk blogg!
  Du! Högst upp på din sida, under din bild till bloggen, kommer den en annons från ICA att man vunnit ett presentkort värt 5000 kr , ”klicka här” osv. Det är tyvärr en bedräglig annons . Jag tänkte bara informera dig om detta, annonsen är från Prizesworld, vet inte om det är någonting du känner till redan, men ville bara informera så ingen stackare går på detta…

  Allt gott!

  Svara

  Heeej!! Alltså AHDUDKDBXL :$ jag kan inte göra något alls åt annonserna och får ÅNGEST av att det är sån skit som visas här. Kontaktade såklart min agent direkt. Tack snälla för att du skrev detta. Tycker inte alls att detta är OK reklam över huvudtaget. Tror dock jag lyckats spärra reklam förut som jag ogillat hoppas på att kunna göra det igen!! Will do my best!!

  Kraaaam

  Svara

  Hej Ellinor! Älskar din blogg och tycker att du är en fantastisk inspiration och förebild. Jag blir däremot lite fundersam av pormasken haha. Tror att väldigt många av dina följare har sämre hy än/dålig självkänsla pga dålig hy/acne, jag själv bland annat. Det landar lite lustigt att läsa dig klaga om en svart prick i örat, som ett väldigt stort och långvarigt problem som behöver zoomas in såhär. Om det klassas som en stor pormask vet jag inte vad jag ska säga om mina egna pormasker. Bara något att fundera på! 😌

  Svara

  Tänkte tyvärr också på det. Förundras varje dag över hur fin hy många människor har och även Ellinor. Jag såg inte ens den lilla pormasken först? Antar att hon menar den lilla svarta pricken, men förstår verkligen inte varför det blir en grej. Det är ju inte ens en finne. Eftersom jag själv har problem med huden och alltid synliga utslag i ansiktet så kändes det sådär att läsa att en liten svart prick i örat blir världens grej, hur uppfattar då andra min problemhy i ansiktet. Om den lilla pricken var det enda jag själv hade så hade jag varit överlycklig.

  Svara

  Hej Ellinor! Älskar din blogg och tycker att du är en fantastisk inspiration och förebild. Jag blir däremot lite fundersam av pormasken haha. Tror att väldigt många av dina följare har sämre hy än/dålig självkänsla pga dålig hy/acne, jag själv bland annat. Det landar lite lustigt att läsa dig klaga om en svart prick i örat, som ett väldigt stort och långvarigt problem som behöver zoomas in såhär. Om det klassas som en stor pormask vet jag inte vad jag ska säga om mina egna pormasker. Bara något att fundera på! 😌

  Svara

  Tänkte tyvärr också på det. Förundras varje dag över hur fin hy många människor har och även Ellinor. Jag såg inte ens den lilla pormasken först? Antar att hon menar den lilla svarta pricken, men förstår verkligen inte varför det blir en grej. Det är ju inte ens en finne. Eftersom jag själv har problem med huden och alltid synliga utslag i ansiktet så kändes det sådär att läsa att en liten svart prick i örat blir världens grej, hur uppfattar då andra min problemhy i ansiktet. Om den lilla pricken var det enda jag själv hade så hade jag varit överlycklig.

  Svara

  Haha älskar kontrasten! Först läser jag om hur peppande och inflytelserika ni influenserna är, och gubbtrollen inte fattar någonting. Vilket är superpeppande. Sen avslutats det med porhysteri haha

  Svara

  Haha älskar kontrasten! Först läser jag om hur peppande och inflytelserika ni influenserna är, och gubbtrollen inte fattar någonting. Vilket är superpeppande. Sen avslutats det med porhysteri haha

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här