Det förekommer cookies på ellinorlofgren.se. Genom att fortsätta läsa på ellinorlofgren.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:36 | januari 24, 2019

Att gå vidare från honom.Ännu en kväll där vi lägger oss som ovänner. Och så bara känner jag det. Det där som jag har känt med så många andra. Att det här kommer knäcka oss tillslut.

”Säg något”, bönar jag. Men istället vänder han sig om i sängen och släcker lampan.

Månaderna går. Besvikelsen sitter i. Och kroppen ställer in sig på att jag en dag ska klara mig själv. Jag är värd mer.

Så jag slutar anpassa sig. Slutar vilja. Slutar kämpa.

Jag säger det inte till någon. För han är ju bättre nu. Men i framtiden, där finns han inte med. När mina barn är på besök är han inte där. Dom kanske inte ens vet vem han är.

Och plötsligt står man i dörren. Kroppen är redo och väskan är packad. Men hjärtat vill inte. Det hade ju valt honom och stretar emot.

Men det går inte längre. Och nu har hjärnan valt bort. Han började kämpa för sent. Och nu är jag redan någon annanstans.

Drömmarna är inte delade. Han är inte med i dom. Och jag hulkar när jag går ut igenom dörren. Han med.

Vi tog en kaffe året därpå. ”Jag förstår nu vad jag gjorde, jag var inte mogen för din kärlek” sa han. Jag nickade och sa lycka till. ”Snälla säg något”, viskade han. Istället åkte jag hem till mitt nya. Min nya. Och blev kramad i dörren.

Och jag tänkte; jag är hans största förlust.


40 kommentarer40 kommentarer om “Att gå vidare från honom.”

  Så fint Ellinor! Blir alltid så rörd när du skrivet känslosamma texter. Får sådan igenkänning. Så otroligt duktig du är, en riktig inspiration!

  Svara

  Åh tack! Ändå sjukt. För det är ju sådär det blir. Man ger upp undermedvetet. Tror det är därför kvinnor går vidare snabbare. Männen fattar ingenting, så ska de hämnas efteråt med att ligga runt och sen ett halvår senare bryter dom ihop när en själv har träffat någon ny. För man gick liksom vidare redan i relationen.

  Kram på dig och tack för kommentaren!

  Svara

  Så fint Ellinor! Blir alltid så rörd när du skrivet känslosamma texter. Får sådan igenkänning. Så otroligt duktig du är, en riktig inspiration!

  Svara

  Åh tack! Ändå sjukt. För det är ju sådär det blir. Man ger upp undermedvetet. Tror det är därför kvinnor går vidare snabbare. Männen fattar ingenting, så ska de hämnas efteråt med att ligga runt och sen ett halvår senare bryter dom ihop när en själv har träffat någon ny. För man gick liksom vidare redan i relationen.

  Kram på dig och tack för kommentaren!

  Svara

  Dina texter är så fantastiska och går rakt in i hjärtat! Tack för att du är du och för att du delar med dig av sånt här!❤️

  Svara

  Dina texter är så fantastiska och går rakt in i hjärtat! Tack för att du är du och för att du delar med dig av sånt här!❤️

  Svara

  Vad menar du med ”mina barn”? Handlar inte denna text om dig? /förvirrad själ haha

  Svara

  Hahaha oh no <333 neeej det gör den inte. Många gånger skriver jag inte ens om mig själv. Men!! Denna är skrev för flera år sedan <3 Så P var den ”nya” jag träffade sen <3

  Svara

  Vad menar du med ”mina barn”? Handlar inte denna text om dig? /förvirrad själ haha

  Svara

  Hahaha oh no <333 neeej det gör den inte. Många gånger skriver jag inte ens om mig själv. Men!! Denna är skrev för flera år sedan <3 Så P var den ”nya” jag träffade sen <3

  Svara

  Men JA TACK till mer sånna här texten! Jag känner igen mig så himla himla väl i det här. Att man drömmer sig bort till sitt framtida jag och på något sätt vet man att han kommer att tappas på vägen dit…

  Svara

  Men JA TACK till mer sånna här texten! Jag känner igen mig så himla himla väl i det här. Att man drömmer sig bort till sitt framtida jag och på något sätt vet man att han kommer att tappas på vägen dit…

  Svara

  Det här är verkligen exakt så som kvinnor till slut går vidare. Man börjar ge upp redan i själva relationen, innan man gjort slut. Sedan när man väl går vidare, då är man så ÖVER den här killen. PERFEKT skrivet.

  Svara

  Det här är verkligen exakt så som kvinnor till slut går vidare. Man börjar ge upp redan i själva relationen, innan man gjort slut. Sedan när man väl går vidare, då är man så ÖVER den här killen. PERFEKT skrivet.

  Svara

  Det är så viktigt att kunna sätta ord på känslor och upplevelser som på detta sätt! Uppskattas och betyder mycket. Bra skrivet! <3

  Svara

  Det är så viktigt att kunna sätta ord på känslor och upplevelser som på detta sätt! Uppskattas och betyder mycket. Bra skrivet! <3

  Svara

  Wow, kopierat det du skrivit för att titta tillbaka då jag känner att jag inte har mod. Mod för att faktiskt göra slut. För jag är i precis det skedet där jag vill gå vidare men är så himla orolig över att göra slut. Jag måste dra av plåstret och jag vet att det är snart, för min egen skull. Jag vet att jag är hans största förlust.
  Tack!!

  Svara

  Wow, kopierat det du skrivit för att titta tillbaka då jag känner att jag inte har mod. Mod för att faktiskt göra slut. För jag är i precis det skedet där jag vill gå vidare men är så himla orolig över att göra slut. Jag måste dra av plåstret och jag vet att det är snart, för min egen skull. Jag vet att jag är hans största förlust.
  Tack!!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här