Det förekommer cookies på ellinorlofgren.se. Genom att fortsätta läsa på ellinorlofgren.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:41 | september 27, 2018

Ska vi byta efternamn? Ellinor Bång?


Haha nu kommer ett konstigt blogginlägg! Men detta har verkligen stört mig de senaste året, och nu så pass mycket att jag har tagit hjälp utav min mormor. Det är nämligen så att den dagen jag och P gifter oss (kommer inte hända på länge) så behöver vi ju komma överens om hur vi vill göra med efternamn. Även fast det är långt kvar så vill jag ha allt klart redan nu. Precis som att vi skaffade samboavtal på mitt initiativ innan vi ens hade flyttat ihop ha ha. Elin brukar säga att jag måste lugna ner mig med mitt planerande kring framtiden, men jag tror att mitt liv har gått i en racerfart är för att jag alltid har kunnat visualiserat mig målet. När jag står där på altaret och säger ja till vad jag ska heta i efternamn tillexempel haha… I alla fall. Löfgren och Österlund är lika vanligt och lika ovanligt. Jag vill behålla mitt efternamn och P vill behålla sitt. Jag tycker att det är fräckt att ta för givet att jag ska byta till hans för att det är tradition. Även fast jag gillar traditioner så har Löfgren en för stark betydelse för mig. Det är ju inte bara mitt efternamn utan även mitt brand. Jag vägrar ha dubbelnamn av flera skäl så det är inget alternativ. Och gifter vi oss vill vi båda heta samma. Först började vi pussla ihop våra egna efternamn: Löflund, Östergren, Grenlund mm. Men det blev inte riktigt hundra.

Då kläckte jag den briljanta idén att hitta på ett helt nytt efternamn (wie!!!). Antingen ett som ligger i släkten, alternativt komma på ett eget. Därav min släktforskande mormor kommer in i bilden! Så vad tror ni:
Ellinor Bång 
Ellinor Rehn 
Ellinor Frimodig 
Ellinor Fogal 
Ellinor Norin
Ellinor Fridriksson 

Hahaha Ellinor Bång. Rehn är ju ändå fräckt. Men dessa känns inte 100% så nu ska mormor börja grotta i P’s släkthistorik. P’s pappa har Blomstergren eller Blomsterlund i släkten (jag minns inte) men det är allt vi vet so far.

Min storebror William gick ju bort när han var liten, så namnet William har alltid varit viktigt för mig. Så jag funderar på att ta det som efternamn? Ellinor William? Ellinor Williams? Det är mitt favorit hittills hehe. Jag tror dock att det blir meckigt att få till enligt svensk lag, men inget är omöjligt! Så vad tycker ni? Och hur resonerar ni? Kommer ni ta Hans namn? Eller har ni hittat på ett eget? BERÄTTA GÄRNA? Och är jag störd som håller på såhär? Men namn är ju så förbaskat roligt!!


95 kommentarer95 kommentarer om “Ska vi byta efternamn? Ellinor Bång?”

  Åh va spännande! Förstår dina tankar helt. Jag kan känna lite samma att det är fräckt att ta förgivet att tjejer ska byta men också för att man har ett band till sitt efternamn. Men min pojkvän/familj har ett unikt efternamn som bara deras släkt heter och därför känner jag att det är det bästa alternativet. Att just ta hans namn, för jag vill inte heller ha dubbelnamn.

  Men Williams är snyggt och internationellt, vet inte exakt hur reglerna ser ut men beror lite på hur många som heter detta i Sverige har jag för mig…
  Men Ellinor Rehn är också fint! Spännande att se vad ni hittat för namn i släkten, lycka till! 🌸

  Svara

  Hej! Ja det köper jag helt och hållet. Man får verkligen göra hur man vill. Heter en själv Williams och han heter Svensson i efternamn och man byter till Svensson tycker jag dock att det är lite dumt hehe!! Men det är väl bara för att jag själv vill heta Williams. Ja precis! Tror att det är om mindre än 5000 pers har det så måste man fråga om lov? Om någon som läser detta har bättre koll får den gärna kommentera haha <3

  Svara

  Minst 2000 personer måste heta namnet och du inte vill fråga ALLA med namnet om lov haha 🙂 det kan ju bli lite svårt och jobbigt!!

  Svara

  Aha är det så det är! Men man behöver fråga om det är mindre än 200? 500? Något sådant!! Men FAAAN ca 600 pers i Sverige har Williams? Jag får inte ta det då alltså :'(:
  ( 81 personer har William som efternamn. Hur gör man då då?1

  Svara

  Åh va spännande! Förstår dina tankar helt. Jag kan känna lite samma att det är fräckt att ta förgivet att tjejer ska byta men också för att man har ett band till sitt efternamn. Men min pojkvän/familj har ett unikt efternamn som bara deras släkt heter och därför känner jag att det är det bästa alternativet. Att just ta hans namn, för jag vill inte heller ha dubbelnamn.

  Men Williams är snyggt och internationellt, vet inte exakt hur reglerna ser ut men beror lite på hur många som heter detta i Sverige har jag för mig…
  Men Ellinor Rehn är också fint! Spännande att se vad ni hittat för namn i släkten, lycka till! 🌸

  Svara

  Hej! Ja det köper jag helt och hållet. Man får verkligen göra hur man vill. Heter en själv Williams och han heter Svensson i efternamn och man byter till Svensson tycker jag dock att det är lite dumt hehe!! Men det är väl bara för att jag själv vill heta Williams. Ja precis! Tror att det är om mindre än 5000 pers har det så måste man fråga om lov? Om någon som läser detta har bättre koll får den gärna kommentera haha <3

  Svara

  Minst 2000 personer måste heta namnet och du inte vill fråga ALLA med namnet om lov haha 🙂 det kan ju bli lite svårt och jobbigt!!

  Svara

  Aha är det så det är! Men man behöver fråga om det är mindre än 200? 500? Något sådant!! Men FAAAN ca 600 pers i Sverige har Williams? Jag får inte ta det då alltså :'(:
  ( 81 personer har William som efternamn. Hur gör man då då?1

  Svara

  Det lutar åt mitt, mest för att han heter Olsson och Anna Olsson blir sååå tråkigt!

  Svara

  Alltså det är så svårt med namn?!?! Jag droppade detta efter typ två månader som par, att jag vägrade byta bort mitt efternamn. Alltså MÖJLIGEN att jag byter bort det men då ska jag bestämma namnet på alla våra barn + husdjur utan att han har något att säga till om hahaha <3 <3

  Svara

  Det lutar åt mitt, mest för att han heter Olsson och Anna Olsson blir sååå tråkigt!

  Svara

  Alltså det är så svårt med namn?!?! Jag droppade detta efter typ två månader som par, att jag vägrade byta bort mitt efternamn. Alltså MÖJLIGEN att jag byter bort det men då ska jag bestämma namnet på alla våra barn + husdjur utan att han har något att säga till om hahaha <3 <3

  Svara

  Hej!

  Spännande reflektion. Det här inlägget fick mig att börja tänka på hur jag själv ska göra i framtiden haha, och som du säger är planering viktigt för att nå sina mål och drömmar. Jag undrar lite vilka anledningar du har till att inte ha dubbel-efternamn? Annars tycker jag Rehn skulle klä dig.

  Kram på dig. Du är en riktig inspirationskälla!

  Svara

  Är det sant! Ellinor Rehn? Linnea Viktoria Ellinor Rehn? Hm. Blir att finula på. Och P ska ju säga sitt också såklart 🙂 Jag har alltid tänkt att jag gillar ”långa namn” eller hur man ska säga. För framtida barn och så också.

  Mestadels för att jag inte tycker att det är fint när det kommer till våra namn, dels för att det låter som att man har varit skild, dels för att jag undrar hur våra barn i sin tur ska göra? Ska dem ha dubbelnamn + sin partners efternamn? Tre efternamn när dem gifter sig alltså? Sen har ju jag två långa mellannamn + mitt eget namn. Så med dubbla efternamn på det blir det alldeles för långt hehe 🙂

  Svara

  Hej!

  Spännande reflektion. Det här inlägget fick mig att börja tänka på hur jag själv ska göra i framtiden haha, och som du säger är planering viktigt för att nå sina mål och drömmar. Jag undrar lite vilka anledningar du har till att inte ha dubbel-efternamn? Annars tycker jag Rehn skulle klä dig.

  Kram på dig. Du är en riktig inspirationskälla!

  Svara

  Är det sant! Ellinor Rehn? Linnea Viktoria Ellinor Rehn? Hm. Blir att finula på. Och P ska ju säga sitt också såklart 🙂 Jag har alltid tänkt att jag gillar ”långa namn” eller hur man ska säga. För framtida barn och så också.

  Mestadels för att jag inte tycker att det är fint när det kommer till våra namn, dels för att det låter som att man har varit skild, dels för att jag undrar hur våra barn i sin tur ska göra? Ska dem ha dubbelnamn + sin partners efternamn? Tre efternamn när dem gifter sig alltså? Sen har ju jag två långa mellannamn + mitt eget namn. Så med dubbla efternamn på det blir det alldeles för långt hehe 🙂

  Svara

  Jag kommer ta hans! Men inte pga tradition (även om det är en fin grej) utan pga att mitt är så pass vanligt och hans är så pass ovanligt (det är bara hans släkt som heter så i hela Sverige). Vilket jag tycker är tufft!!
  Så bara därför 😘

  Svara

  Jag kommer ta hans! Men inte pga tradition (även om det är en fin grej) utan pga att mitt är så pass vanligt och hans är så pass ovanligt (det är bara hans släkt som heter så i hela Sverige). Vilket jag tycker är tufft!!
  Så bara därför 😘

  Svara

  Haha, jag hade samma inställning när jag blev tillsammans med min nuvarande man. Jag sa tidigt att jag inte kunde tänka mig att ha hans efternamn men var samtidigt inte så sentimental att jag var tvungen att ha mitt gamla. Så vi tog ett gammalt släktnamn på min sida som vi båda heter. 🙂 mycket roligare med att ha ett namn med en historia bakom!

  Svara

  Jag är väl på typ samma nivå som du då! <3 Så kul ju?!?! I agree! Speciellt om man inte har något speciellt namn vilken ingen utav oss har. På ett bröllop i somras slog dem ihop sina efternamn vilket blev väldigt fint. Synd att Löfgren och Österlund inte går att få ihop snyggt ha ha <3

  Svara

  Haha, jag hade samma inställning när jag blev tillsammans med min nuvarande man. Jag sa tidigt att jag inte kunde tänka mig att ha hans efternamn men var samtidigt inte så sentimental att jag var tvungen att ha mitt gamla. Så vi tog ett gammalt släktnamn på min sida som vi båda heter. 🙂 mycket roligare med att ha ett namn med en historia bakom!

  Svara

  Jag är väl på typ samma nivå som du då! <3 Så kul ju?!?! I agree! Speciellt om man inte har något speciellt namn vilken ingen utav oss har. På ett bröllop i somras slog dem ihop sina efternamn vilket blev väldigt fint. Synd att Löfgren och Österlund inte går att få ihop snyggt ha ha <3

  Svara

  Åh va kul att ta nått som ligger i släkten men som liksom blir ert 😀
  Aldrig hört om din bror, beklagar verkligen!

  Svara

  ELLER HUR?! Jag tycker också det!

  Jaså? Iofs pratar jag i princip aldrig om det. Men han gick bort i en sjukdom som liten <3 Älskar namnet William <3 Inte lika kul att det helt plötsligt blev 2017 vanligaste killnamn efter Skam ha ha ha <3 Typiskt!

  Svara

  Åh va kul att ta nått som ligger i släkten men som liksom blir ert 😀
  Aldrig hört om din bror, beklagar verkligen!

  Svara

  ELLER HUR?! Jag tycker också det!

  Jaså? Iofs pratar jag i princip aldrig om det. Men han gick bort i en sjukdom som liten <3 Älskar namnet William <3 Inte lika kul att det helt plötsligt blev 2017 vanligaste killnamn efter Skam ha ha ha <3 Typiskt!

  Svara

  Han får ta mitt! Jag heter Lilja i efternamn, han ett vanligt ”son-efternamn”. Vägrar byta, gjorde det tydligt från första dagen (typ). ❤️

  Svara

  Hahaha jag älskar det <3 SÅÅÅÅ FINT med Lilja. Ellinor Lilja. Jag byter också till det hehe!! <3

  Svara

  Han får ta mitt! Jag heter Lilja i efternamn, han ett vanligt ”son-efternamn”. Vägrar byta, gjorde det tydligt från första dagen (typ). ❤️

  Svara

  Hahaha jag älskar det <3 SÅÅÅÅ FINT med Lilja. Ellinor Lilja. Jag byter också till det hehe!! <3

  Svara

  Mina föräldrar ville inte ha något av deras efternamn när dom gifte sig, så dom hittade på ett nytt – Lyckerius. Det är bara mamma, pappa, jag och mina systrar som heter det så jag skulle aldrig kunna tänka mig att byta bort det, och jag vill att mina barn ska heta samma. Tycker det är fint när man har ett så annorlunda efternamn att man vet att alla som heter det kommer från samma familj. Skulle kanske kunna tänka mig att ha dubbelnamn på mig/mina barn, om min man ocksp har ett namn han är fäst vid, men skulle inte byta bort!

  Svara

  Åå så häftigt tycker jag! och GUD vilket fint namn! <3 Fattar att du aldrig kommer byta bort det och jag tycker inte att du ska det heller!! <3 KRAM <3

  Svara

  Mina föräldrar ville inte ha något av deras efternamn när dom gifte sig, så dom hittade på ett nytt – Lyckerius. Det är bara mamma, pappa, jag och mina systrar som heter det så jag skulle aldrig kunna tänka mig att byta bort det, och jag vill att mina barn ska heta samma. Tycker det är fint när man har ett så annorlunda efternamn att man vet att alla som heter det kommer från samma familj. Skulle kanske kunna tänka mig att ha dubbelnamn på mig/mina barn, om min man ocksp har ett namn han är fäst vid, men skulle inte byta bort!

  Svara

  Åå så häftigt tycker jag! och GUD vilket fint namn! <3 Fattar att du aldrig kommer byta bort det och jag tycker inte att du ska det heller!! <3 KRAM <3

  Svara

  Åh kul att läsa dina tankar!!
  Jag förstår precis hur du känner, ett namn är en laddad sak för mig också. Dock heter jag Larsson i efternamn och vill verkligen absolut inte behålla det så ett krav från min sida är att ta mannens. Och ett annat krav är att aldrig byta till ett annnat -sson namn eller andra ”vanliga”. Som tur är har min sambo ett jättefint och ganska ovanligt efternamn som vi båda gillar, ser fram emot att få gifta mig och heta lika! Annars hade jag, som i ert fall, hittat på ett nytt och eget namn! Williams var verkligen jättefint, både namnet och betydelsen bakom❤️ Annars gillade jag Fogal eller Rehn mest!
  Hoppas ni hittar något som passar, kram!

  Svara

  Åh kul att läsa dina tankar!!
  Jag förstår precis hur du känner, ett namn är en laddad sak för mig också. Dock heter jag Larsson i efternamn och vill verkligen absolut inte behålla det så ett krav från min sida är att ta mannens. Och ett annat krav är att aldrig byta till ett annnat -sson namn eller andra ”vanliga”. Som tur är har min sambo ett jättefint och ganska ovanligt efternamn som vi båda gillar, ser fram emot att få gifta mig och heta lika! Annars hade jag, som i ert fall, hittat på ett nytt och eget namn! Williams var verkligen jättefint, både namnet och betydelsen bakom❤️ Annars gillade jag Fogal eller Rehn mest!
  Hoppas ni hittar något som passar, kram!

  Svara

  Vi tog mitt namn när vi gifte oss. Jag känner mig så sammankopplad med det så jag skulle verkligen inte kunna byta. För min man var det inte alls lika noga, men han sparade sitt gamla namn som mellannamn. Hade han inte velat byta så hade vi helt enkelt fått ha kvar våra gamla, även om det hade känts väldigt tråkigt.

  Av dom alternativen du räknade upp tyckte jag ”William”, utan s på slutet, var finast, speciellt med den historien också. Det känns lagom speciellt utan att bli konstigt. Williams känns däremot väldigt Amerikanskt/Engelskt.

  Svara

  Vi tog mitt namn när vi gifte oss. Jag känner mig så sammankopplad med det så jag skulle verkligen inte kunna byta. För min man var det inte alls lika noga, men han sparade sitt gamla namn som mellannamn. Hade han inte velat byta så hade vi helt enkelt fått ha kvar våra gamla, även om det hade känts väldigt tråkigt.

  Av dom alternativen du räknade upp tyckte jag ”William”, utan s på slutet, var finast, speciellt med den historien också. Det känns lagom speciellt utan att bli konstigt. Williams känns däremot väldigt Amerikanskt/Engelskt.

  Svara

  Ellinor Williams tycker jag är en väldigt fin & bra idé! Så fint att dedikera sitt efternamn som man ändå kommer att ha för resten av livet efter sin bror💕 Det tycker jag absolut att ni ska välja!

  Svara

  Ellinor Williams tycker jag är en väldigt fin & bra idé! Så fint att dedikera sitt efternamn som man ändå kommer att ha för resten av livet efter sin bror💕 Det tycker jag absolut att ni ska välja!

  Svara

  Varför stavar du löfgren när du heter Lövgren?

  Svara

  Varför stavar du löfgren när du heter Lövgren?

  Svara

  Min sambo tyckte det var självklart att byta till han namn för att det är tradition, jag vill ta mammas flicknamn som är såå fint! Han totalvägrar. Så tråkigt, vi vet ännu inte hur vi ska göra.. Och vi fick ändå barn ihop för 3 månader sedan 😂 ( han var en månad bär vi kom överens om hans namn ) Helt hopplöst detta!

  Svara

  Min sambo tyckte det var självklart att byta till han namn för att det är tradition, jag vill ta mammas flicknamn som är såå fint! Han totalvägrar. Så tråkigt, vi vet ännu inte hur vi ska göra.. Och vi fick ändå barn ihop för 3 månader sedan 😂 ( han var en månad bär vi kom överens om hans namn ) Helt hopplöst detta!

  Svara

  Jag, precis som du, vägrar lämna mitt efternamn. Vi har bestämt oss för att när dagen väl kommer tar vi båda dubbelt efternamn! Diskussionen är nu istället i vilken ordning de ska vara hahaha…

  Tycker också att William eller Williams var riktigt fint och häftigt som efternamn! Extra speciellt blir det ju med den betydelsen som det namnet har för dig <3
  Många STORA kramar!

  Svara

  Jag, precis som du, vägrar lämna mitt efternamn. Vi har bestämt oss för att när dagen väl kommer tar vi båda dubbelt efternamn! Diskussionen är nu istället i vilken ordning de ska vara hahaha…

  Tycker också att William eller Williams var riktigt fint och häftigt som efternamn! Extra speciellt blir det ju med den betydelsen som det namnet har för dig <3
  Många STORA kramar!

  Svara

  Kul att fundera på efternamn. Jag röstar på Rehn eller Williams. Mest Williams eftersom det har en fin betydelse. Man behöver inte alltid göra allt så traditionsenligt 🙂 Jag kommer dock ta min sambos namn för han är från Bosnien och har ett fint och annorlunda namn som passar oss båda och är inte svårt att uttala😁😍

  Svara

  Kul att fundera på efternamn. Jag röstar på Rehn eller Williams. Mest Williams eftersom det har en fin betydelse. Man behöver inte alltid göra allt så traditionsenligt 🙂 Jag kommer dock ta min sambos namn för han är från Bosnien och har ett fint och annorlunda namn som passar oss båda och är inte svårt att uttala😁😍

  Svara

  Min fars släkt bytte bort sitt vanliga sonnamn till ett mera unikt efternamn. Just nu är vi dock bara tre stycken med det namnet (i Finland i alla fall). Och jag känner att jag aldrig skulle vilja byta bort mitt efternamn.
  Vill helst att mina barn ska ha det efternamnet.

  Svara

  Min fars släkt bytte bort sitt vanliga sonnamn till ett mera unikt efternamn. Just nu är vi dock bara tre stycken med det namnet (i Finland i alla fall). Och jag känner att jag aldrig skulle vilja byta bort mitt efternamn.
  Vill helst att mina barn ska ha det efternamnet.

  Svara

  Vi är i exakt samma situation utom att vi inte har en lösning, ingen vill släppa sitt och jag vägrar dubbelnamn. Vi vill båda heta samma men han är inte öppen för att hitta på något nytt ihop.. Döläge delux 😓 Skriv gärna vad ni kommer fram till sen för jag behöver alla tips jag kan få!

  Hur kan man inte vilja heta Stierna ⭐️ före Schylander? 🤔

  Svara

  Vi är i exakt samma situation utom att vi inte har en lösning, ingen vill släppa sitt och jag vägrar dubbelnamn. Vi vill båda heta samma men han är inte öppen för att hitta på något nytt ihop.. Döläge delux 😓 Skriv gärna vad ni kommer fram till sen för jag behöver alla tips jag kan få!

  Hur kan man inte vilja heta Stierna ⭐️ före Schylander? 🤔

  Svara

  Själv kommer jag inte byta efternamn, jag har ett relativt vanligt efternamn men med en stavning som ingen annan än min familj har så där känner jag som dig att jag har en koppling till mitt efternamn! Om min blivande man bara vill ta mitt så gör vi det eller så har vi båda dubbel efternamn!

  Jag kollar på en tjej som heter Alicia Persson på YT och hon har precis försökt byta efternamn, minns inte exakt vad men det var också ett namn som var vanligt i USA, hon fick inte godkänt för att det är mer än 2000 personer i Sverige som måste ha efternamnet…
  Kram

  Svara

  Själv kommer jag inte byta efternamn, jag har ett relativt vanligt efternamn men med en stavning som ingen annan än min familj har så där känner jag som dig att jag har en koppling till mitt efternamn! Om min blivande man bara vill ta mitt så gör vi det eller så har vi båda dubbel efternamn!

  Jag kollar på en tjej som heter Alicia Persson på YT och hon har precis försökt byta efternamn, minns inte exakt vad men det var också ett namn som var vanligt i USA, hon fick inte godkänt för att det är mer än 2000 personer i Sverige som måste ha efternamnet…
  Kram

  Svara

  Åh Williams skulle va så fint, och fint att det betyder något! Fogal var också fint men svårt om ingenting känns helt 100, det vill man ju gärna!
  Jag och min sambo gillar båda våra. Mitt Tibell är inte så vanligt och hans är Palm, vilket vi gärna också för vidare då hans systrar tar andra namn och det finns släkthistoria som vi vill föra vidare plus att vi båda gillar det mycket!! Så tror det lutar åt hans även om jag vill se till att Tibell också ”lever vidare”! Så svårt!!

  Svara

  Åh Williams skulle va så fint, och fint att det betyder något! Fogal var också fint men svårt om ingenting känns helt 100, det vill man ju gärna!
  Jag och min sambo gillar båda våra. Mitt Tibell är inte så vanligt och hans är Palm, vilket vi gärna också för vidare då hans systrar tar andra namn och det finns släkthistoria som vi vill föra vidare plus att vi båda gillar det mycket!! Så tror det lutar åt hans även om jag vill se till att Tibell också ”lever vidare”! Så svårt!!

  Svara

  Mitt efternamn har alltid varit viktigt för mig, det är taget och bara vår släkt som heter det (dryga 20 i landet). Så jag har alltid varit på det klara att inte byta bort det, möjligtvis ha dubbelnamn. När jag träffade min man var han inte helt avigt inställd till att ta mitt namn och idag heter vi mitt (vårt!) efternamn! Och varje gång han säger hela sitt namn så kittlar det i min mage <3 fånigt kanske, men så känner jag!
  Så förstår absolut din känsla att ditt namn är viktigt!

  Svara

  Mitt efternamn har alltid varit viktigt för mig, det är taget och bara vår släkt som heter det (dryga 20 i landet). Så jag har alltid varit på det klara att inte byta bort det, möjligtvis ha dubbelnamn. När jag träffade min man var han inte helt avigt inställd till att ta mitt namn och idag heter vi mitt (vårt!) efternamn! Och varje gång han säger hela sitt namn så kittlar det i min mage <3 fånigt kanske, men så känner jag!
  Så förstår absolut din känsla att ditt namn är viktigt!

  Svara

  Hej! Jag blev tillfrågad av en dam som funnits i mitt liv alltid, passade mig osv när jag var liten utan att vi släkt. Hon är den enda som fortfarande finns i livet med sitt efternamn och undrade om jag ville föra vidare det och för mig kändes det självklart, Jönsson är ju sådär kul haha… så det är under process just nu! 😊

  Svara

  Hej! Jag blev tillfrågad av en dam som funnits i mitt liv alltid, passade mig osv när jag var liten utan att vi släkt. Hon är den enda som fortfarande finns i livet med sitt efternamn och undrade om jag ville föra vidare det och för mig kändes det självklart, Jönsson är ju sådär kul haha… så det är under process just nu! 😊

  Svara

  William är mitt släktnamn! Längtar tills den dagen jag gifter mig och faktiskt har det som alternativ (!!)

  Svara

  William är mitt släktnamn! Längtar tills den dagen jag gifter mig och faktiskt har det som alternativ (!!)

  Svara

  Svårt med namn men jag skulle aldrig kunna byta pga har ett ovanligt med mycket historia. Däremot kännas det heller inte så viktigt för mig att heta samma, vill min kulle inte byta så kan han få heta sitt tråkiga (för barnen kommer heta mitt oavsett!!!). William var ju så fint! Speciellt och snyggt men inte spexigt eller poserande. Med s låter det mer som ett försök att låta amerikansk, utan känns typ lyxigt om ett namn nu kan göra det 🙂

  Svara

  Svårt med namn men jag skulle aldrig kunna byta pga har ett ovanligt med mycket historia. Däremot kännas det heller inte så viktigt för mig att heta samma, vill min kulle inte byta så kan han få heta sitt tråkiga (för barnen kommer heta mitt oavsett!!!). William var ju så fint! Speciellt och snyggt men inte spexigt eller poserande. Med s låter det mer som ett försök att låta amerikansk, utan känns typ lyxigt om ett namn nu kan göra det 🙂

  Svara

  Åh vad kul!!!
  Förstår verkligen hur du resonerar! Williams och Frimodig var kian favoriter (Williams för betydelsen och Frimodig för hur bra det faktiskt passar dig som person).
  Jag kommer till 100% ta min killes namn, McLoughlin är lite coolare än Karlsson 😂😂 längtar till att få läsa om mer sånt här!! 😍🌸

  Svara

  Åh vad kul!!!
  Förstår verkligen hur du resonerar! Williams och Frimodig var kian favoriter (Williams för betydelsen och Frimodig för hur bra det faktiskt passar dig som person).
  Jag kommer till 100% ta min killes namn, McLoughlin är lite coolare än Karlsson 😂😂 längtar till att få läsa om mer sånt här!! 😍🌸

  Svara

  Jag tog hans efternamn, det kändes självklart att vi skulle heta samma. Vi drog lott om vems namn vi skulle ta.

  Har kompisar som velat skapa ”egna” efternamn och som bakat ihop del hans födelsestad/irt/by/stadsdel med hennes dito, typ
  Han: Vadstena
  Hon: Mälarhöjden
  Namn: Mälarstena

  Ni kanske kan klura på liknande lösning?

  Svara

  Jag tog hans efternamn, det kändes självklart att vi skulle heta samma. Vi drog lott om vems namn vi skulle ta.

  Har kompisar som velat skapa ”egna” efternamn och som bakat ihop del hans födelsestad/irt/by/stadsdel med hennes dito, typ
  Han: Vadstena
  Hon: Mälarhöjden
  Namn: Mälarstena

  Ni kanske kan klura på liknande lösning?

  Svara

  Åh jag har som tur är sååå lätt på den punkten! Sa redan direkt att vi skulle ha hans efternamn. Då hans pappa är från Argentina så har han ett ovanligt efternamn och det är bara han, hans pappa och två syskon som heter det i hela Sverige. Tillskillnad från mitt efternamn som är Hansson och så vanligt. Tyckte Ellinor Fogal var fint men kändes också ovanligt 🙂

  Svara

  Åh jag har som tur är sååå lätt på den punkten! Sa redan direkt att vi skulle ha hans efternamn. Då hans pappa är från Argentina så har han ett ovanligt efternamn och det är bara han, hans pappa och två syskon som heter det i hela Sverige. Tillskillnad från mitt efternamn som är Hansson och så vanligt. Tyckte Ellinor Fogal var fint men kändes också ovanligt 🙂

  Svara

  Jag och min sambo har två unika efternamn båda två. Mitt efternamn kommer från en ö som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, där min morfar föddes och min mamma växte upp. Vill aldrig byta bort det på grund av bakgrunden. Min sambos efternamn är ungerskt och ovanligt, därför vill han inte heller byta bort sitt. Värt att tillägga är att jag också vägrar att ha dubbelnamn, så vi lär ha samma problem om några år <3

  Svara

  Jag och min sambo har två unika efternamn båda två. Mitt efternamn kommer från en ö som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, där min morfar föddes och min mamma växte upp. Vill aldrig byta bort det på grund av bakgrunden. Min sambos efternamn är ungerskt och ovanligt, därför vill han inte heller byta bort sitt. Värt att tillägga är att jag också vägrar att ha dubbelnamn, så vi lär ha samma problem om några år <3

  Svara

  Åh! Så spännnade! Och kul med släktforskning! Jag har orecis gått igenom samma process.. Jag ville inte heller ta min mans bara för att men visste att han ville ha kvar en del av hans efternamn. Så vi bildade ett eget. Vi slog ihop våra! Jag hette Lindqvist och han Zetterberg, men i och med att Zetterqvist inte är ett allmänt namn så gick det inte igenom. Så vi ansökte om ett nybildat! Så det blev Zettqvist! VÄLDIGT kul att få båda i ett! Och sjukt kul att få ett helt eget namn😍

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här