Det förekommer cookies på ellinorlofgren.se. Genom att fortsätta läsa på ellinorlofgren.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:36 | september 22, 2017

Början på vår historia

Det är inte den där kärleken alla pratar om i tonåren, eller på film. Den som känns som att hela livet hänger på honom. Att han får det att pirra i kroppen så mycket att hela systemet hamnar ur balans. Eller att ens hjärta stannar när han går förbi. För den kärleken har jag också känt. Den där passionerade, dramatiska kärleken som i slutändan alltid blir för turbulent för någon att hålla i styr.

Nej inte den. Utan han var den första killen som fick mig att sluta vara rädd. Jag vet inte när jag föll för honom, men jag vet att jag från första gången vi sågs var fast. Hans trygghet genomsyrade hela hans personlighet och alla som kom inom en radie på 3 meter, slappnade av. Man kände sig som hemma i hans närvaro.

Jag skulle jämföra alla killar med honom efteråt, för jag ville aldrig ha något annat än hans trygghet. Men jag förstod inte att det skulle bli vi. Jag fantiserade om ett liv med någon som honom, men jag förstod aldrig att det skulle bli han.

”Nej.. Han är för snäll” sa jag till mina tjejkompisar medan jag tog den sista skvätten med kaffe och ställde ner koppen. ”Snäll?!” utbrast en vännina. ”Det är ju det finaste en människa kan vara? Fattar du inte det?”.

Då släppte mitt hjärta på alla spärrar. Vågade släppa in. Och jag förstod att jag bara inte hade varit mogen nog för hans kärlek. Han visade ju den så tydligt, men jag hade inte förstått alla hans tecken. Han visade inte sin kärlek på ett sätt som alla andra hade gjort. Han var inte typen som visade det genom att säga man var snygg, eller genom att skicka ett emoji-hjärta i sms.

Utan istället bjöd han in mig till sin fantasi om framtiden, där jag hela tiden var inkluderad. Han visade mig på alla sätt, utan att använda ord, att jag var självklar i hans liv. En vårmorgon när vi åt yoghurt i soffan sa han ”Du är den enda jag aldrig vill ska gå härifrån”. Och jag förstod inte då. Utan det var först när jag drack kaffe med mina vänninor några veckor senare som jag förstod. Han ville ju leva ihop med mig.

Idag, 1,5 år senare, är jag prick lika förälskad i honom. En känsla så stark att den kan hålla i sig hela livet. Och en tacksamhet så enorm att jag aldrig kommer att ta honom för givet.


36 kommentarer36 kommentarer om “Början på vår historia”

  ”Ne, men herregud vad fint” utbrister jag högt, då trots att jag är står ensam och läser. Jag antar att man bara talar högt för sig själv när man reagerar väldigt starkt på något? Ha. Er kärlek är något otroligt vackert att se upp till & dina ord är så målande och vackra. För även om det inte finns några facit eller några ”ska” så är det du beskriver hur jag anser att det ”ska vara”. Det ger så mycket perspektiv när du skriver att han inte visade sin kärlek genom enbart ytliga komplimanger eller hjärtan i sms. Blir så inspirerad på så många sett. All lycka till er två!!

  Svara

  ”Ne, men herregud vad fint” utbrister jag högt, då trots att jag är står ensam och läser. Jag antar att man bara talar högt för sig själv när man reagerar väldigt starkt på något? Ha. Er kärlek är något otroligt vackert att se upp till & dina ord är så målande och vackra. För även om det inte finns några facit eller några ”ska” så är det du beskriver hur jag anser att det ”ska vara”. Det ger så mycket perspektiv när du skriver att han inte visade sin kärlek genom enbart ytliga komplimanger eller hjärtan i sms. Blir så inspirerad på så många sett. All lycka till er två!!

  Svara

  Men så fint skrivet, så mycket kärlek i texten! 😊 All lycka till er!

  Svara

  Men så fint skrivet, så mycket kärlek i texten! 😊 All lycka till er!

  Svara

  Denna text är så mitt på pricken av den kärlek jag känner nu. Den är långt ifrån tonårskärleken men tusen gånger bättre.

  Svara

  Denna text är så mitt på pricken av den kärlek jag känner nu. Den är långt ifrån tonårskärleken men tusen gånger bättre.

  Svara

  Blir så himla hoppfull när jag läser om att du skaffat dig en stadig pojkvän som verkligen välkomnade och älskar dig. Jag har mest haft struliga av och på killar och aldrig känt mig sådär riktigt kär i någon. Har i alla fall aldrig varit kär i någon som varit det i mig. Jag hoppas också en kille kommer och tar mig med storm!
  KRAM

  Svara

  Blir så himla hoppfull när jag läser om att du skaffat dig en stadig pojkvän som verkligen välkomnade och älskar dig. Jag har mest haft struliga av och på killar och aldrig känt mig sådär riktigt kär i någon. Har i alla fall aldrig varit kär i någon som varit det i mig. Jag hoppas också en kille kommer och tar mig med storm!
  KRAM

  Svara

  Så bra skrivit!! Älskar när du skriver dina texter underbart och läsa varje gång ❤

  Svara

  Så bra skrivit!! Älskar när du skriver dina texter underbart och läsa varje gång ❤

  Svara

  Det här är varför jag älskar din blogg! Dina personliga texter är ju fantastiska!

  Svara

  Det här är varför jag älskar din blogg! Dina personliga texter är ju fantastiska!

  Svara

  Du är verkligen duktig på att formulera dig, det gör att man kan leva sig in i det du skriver och typ känna den känslan i sig. Det typ pirrar i min mage för dig haha. Så fint att få läsa sånt här och få känna lite glädje, det är precis såhär man vill känna och det är så skönt att få höra att någon känner så!

  Svara

  Du är verkligen duktig på att formulera dig, det gör att man kan leva sig in i det du skriver och typ känna den känslan i sig. Det typ pirrar i min mage för dig haha. Så fint att få läsa sånt här och få känna lite glädje, det är precis såhär man vill känna och det är så skönt att få höra att någon känner så!

  Svara

  Hej! Jättefint skrivet!! Kan inte du tipsa om höstkappor? Både lyx och budget. Speciellt svart och grått både i mer maskulina modeller men också mer figurnära. Kanske också hur man matchar snyggt med detaljer såsom accesoarer och stickade tröjor? Tack snälla för en bra blogg!!

  Svara

  Hej! Jättefint skrivet!! Kan inte du tipsa om höstkappor? Både lyx och budget. Speciellt svart och grått både i mer maskulina modeller men också mer figurnära. Kanske också hur man matchar snyggt med detaljer såsom accesoarer och stickade tröjor? Tack snälla för en bra blogg!!

  Svara

  Du är så otroligt duktig på att skriva, förstår verkligen att det är din usp! Så levande!

  Svara

  Du är så otroligt duktig på att skriva, förstår verkligen att det är din usp! Så levande!

  Svara

  Exakt precis så, känner verkligen igen mig i dina ord- kärlek är sååå vackert!!! <3

  Svara

  Exakt precis så, känner verkligen igen mig i dina ord- kärlek är sååå vackert!!! <3

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här