Det förekommer cookies på ellinorlofgren.se. Genom att fortsätta läsa på ellinorlofgren.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:26 | juli 13, 2017

Tjafs i relationen och kärleksbrev

I förra veckan hade jag och min pojkvän ett tjafs om att jag ville att han skulle följa med hem efter vår middag ihop med våra vänner. Men han ville vara kvar och då blev irritationen ett faktum. Jag kommer inte dyka djupare i det än så men jag skriver detta för att jag tror att det är ett ganska vanligt tjafs generellt sätt i förhållanden? I alla fall, så jag kramade om alla och satte mig rädd i en taxi hem haha. Morgonen därpå fick jag ett förlåt-sms vilket sällan händer då P är ganska långsint om man jämför med mig. Men istället för att svara så skickade jag en inbjudan till ett Facebook-event där bara han och jag var bjudna. Så skrev jag:

När jag skrev det så tänkte jag ”hoppas han förstår att jag vill ha bubbel medan jag fixar mig”. Sedan kände jag bara att ”Nej killar förstår inte såna signaler. Nu är jag tydlig så att jag får som jag vill”.
… Han tackade ja direkt.

När han kom hem var jag färdigduschad och redo för bubbel… Jag ville bli sådär härligt fnittrig ihop med honom. Det blev vi också, och sedan räckte jag över tre sidor av fina ord om honom som jag hade sparat. Det låter kanske mer planerat än vad det faktiskt var. Men det var en fin stund och jag räknade absolut inte med att han skulle bli så rörd av brevet som han faktiskt blev.

Jag skrev om att det är svårt att växa ihop som ett par när man redan är vuxen, och att jag till en början i vår relation var orolig för att han inte skulle vilja anstränga sig för att släppa in mig. Men att han verkligen har överträffat sig själv i att vara mottaglig för ett gemensamt liv ihop med mig.

”Vår kärlek är lugn och passionerad, och jag känner ofta att den måste vara äldre än ett år. För vi värnar om den som om vi har haft helt ett helt liv ihop – när vi egentligen har ett helt liv framför oss.”

Jag hade bokat ett bord till oss vid klockan 21, men föreslog att vi skulle ta en fördrink någon annanstans. Vi gick ner till Orangeriet (som för övrigt är en kund till mig och som jag är superstolt över). Det blev varsina Aperol Spritz och sedan kom vår Burrata och Carpaccio in.

Där satt vi, och pratade om allt livet har att erbjuda. Hur vi ville bo när vi blev äldre, vilka våra personliga mål är och vilka mål vi har ihop. Jag har fått för mig att det är viktigt att ha mål som par. Ett gemensamt sparande till någonting FAKTISKT och inte bara att de ligger där på ett konto och används när de väl behövs. Han tyckte att det lät som en bra idé.

Orangeriets takterrass

Sedan kom en bloggläsare fram, och gav komplimanger för bloggen och att jag och P var så fina ihop. Det gjorde mig verkligen rörd. Jag satt dåligt till och kunde inte räcka mig för en kram. Men när vi skulle gå gick jag ett varv för att leta upp henne och ge henne en kram då istället och tacka för att hon gjorde hela min kväll. Men då var hon borta… Så du, fina, fantastiska och härliga människa – TACK! Både jag och P blev så glada.

Jag längtar verkligen efter att få åldras ihop med den här mannen.

Sedan gick vi upp till Kungsholmstorg igen. Ett outfitinlägg kommer.

Restaurang Bergamott

Sedan var det dags för fransk mat. Jag hade fått tips om restaurangen, och väl på plats kändes det faktiskt som om vi var i Frankrike för en sekund. Då började jag längta hiskeligt mycket efter Cannes (bara en vecka kvar nu!!)

Fransk råbiff 3/5

Jag beställde en råbiff med grönsallad, som jag alltid gör. Men jag gillar den klassiska och inte så finmalen köttfärs som det här var. Efter middagen sa jag till P att jag kanske inte ska beställa min favoriträtt första gången jag besöker en restaurang för då ratar jag den direkt om den inte är perfekt. Men sekunden senare kände jag bara mest ”fast vadå, om man lägger så mycket pengar på restaurangmat ute som vi gör, då ska man fasiken vara kräsen.”

Moules Frites 4/5 – såsen hade kunnat vara lite mer krämig

Men förutom att vi var kräsna med maten så var allt helt fantastiskt. Verkligen. Servicen var grym. Jag älskar små hak där ägarna serverar maten, rekommenderar vin, delar med sig utav all sin kunskap och bjuder på småsaker.

Istället för efterrätt så gick vi hem och la oss nära varandra i soffan, kollade på ett avsnitt av vår favoritserie och åt popcorn. Vilken dröm.


36 kommentarer36 kommentarer om “Tjafs i relationen och kärleksbrev”

  Åh vilken underbart romantiskt kväll! Och tipset att göra ett fb-event ska jag sno, vilken härlig idé!! 😊

  Svara

  Åh vilken underbart romantiskt kväll! Och tipset att göra ett fb-event ska jag sno, vilken härlig idé!! 😊

  Svara

  Sno det! Jag hörde om det någonstans för länge sedan och det var en väldigt kul grej! Jag tror att han blev ganska överraskad också 😊

  Svara

  Sno det! Jag hörde om det någonstans för länge sedan och det var en väldigt kul grej! Jag tror att han blev ganska överraskad också 😊

  Svara

  Men Gud vilken fin kväll! Du är verkligen en mogen och inspirerade kvinna 😊

  Svara

  Men Gud vilken fin kväll! Du är verkligen en mogen och inspirerade kvinna 😊

  Svara

  Så himla fint och romantiskt gjort av dig! Ska verkligen sno tipset om ett fb event 😉 Superfina bilder också!

  Svara

  Så himla fint och romantiskt gjort av dig! Ska verkligen sno tipset om ett fb event 😉 Superfina bilder också!

  Svara

  Ser ut och låter som en fantastisk kväll! Och ni ÄR ju otroligt fina ihop!

  Svara

  Ser ut och låter som en fantastisk kväll! Och ni ÄR ju otroligt fina ihop!

  Svara

  Så fint och mysigt!! Hur får man bilderna att ligga enda ut i kolumnen som du har det, det är så himla snyggt?!

  Svara

  Så fint och mysigt!! Hur får man bilderna att ligga enda ut i kolumnen som du har det, det är så himla snyggt?!

  Svara

  WOW vilken underbar kväll. <3 Det är sånna här kvällar man kommer ihåg i framtiden och ser tillbaka på. Bara att njuta av stunden! 😊

  Svara

  WOW vilken underbar kväll. <3 Det är sånna här kvällar man kommer ihåg i framtiden och ser tillbaka på. Bara att njuta av stunden! 😊

  Svara

  Men alltså, – Så underbart! Det är så lätt att man låter tjafs bli större och vara alldeles för länge, istället för att skaka av sig det och ta vara på stunden. SÅ himla fint gjort av dig! 😍

  Svara

  Men alltså, – Så underbart! Det är så lätt att man låter tjafs bli större och vara alldeles för länge, istället för att skaka av sig det och ta vara på stunden. SÅ himla fint gjort av dig! 😍

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här